«Προσπαθεί να συγκροτήσει ετερόκλητη συμμαχία ακόμη και με τη Χ.Α.»

Στο «στόχαστρο» (και) του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εκτόξευσε βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχία ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών». Παράλληλα. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Η χώρα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα. Εκλογές δεν πρόκειται να έχουμε τον Οκτώβριο».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή , ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να συγκροτήσει μία ετερόκλητη συμμαχία με διάφορες δυνάμειςσυμπεριλαμβανομένων των πολιτικών δυνάμεων, των οποίων η πλειοψηφία των βουλευτών βρίσκεται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό».
Στην ετερόκληρη αυτή συμμαχία και στη συνάθροιση των ψήφων, την οποία επιδίωξε ο κ. Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, δεν είχε καμία δυσκολία να συναθροίσει τις ψήφους του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια. Έχουν έναν και μόνο συγκεκριμένο σκοπό – πως κατά παράβαση του πνεύματος του Συντάγματος – θα χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή, για να ρίξω την κυβέρνηση».

«Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο»

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν τεθεί άλλοι ποσοτικοί στόχοι διαθεσιμοτήτων και απολύσεων από το 2015 και μετά, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισηγηθεί άλλο οριζόντιο μέτρο.

«Να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες. «Θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις είτε στα νομικά πρόσωπα είτε στους δήμους που τα εποπτεύουν», επισήμανε, λέγοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, επειδή «δεν θέλουν να μάθουμε πόσο πληρώνονται».
Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλους του έτους θα απολυθούν 6.500 υπάλληλοι αλλά δεν θέλησε να πει από ποιους χώρους θα γίνουν οι απομακρύνσεις, σημείωσε ότι προτεραιότητά τους είναι οι φοροελαφρύνσεις.

«Υπέρ του “ανοίγματος” του ζητήματος της απόδοσης της φορολογικής πολιτικής»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάχθηκε υπέρ του “ανοίγματος” του ζητήματος της απόδοσης της φορολογικής πολιτικής, αναφέροντας ότι υπάρχει περίπτωση όπου αποδεδειγμένα και με στοιχεία τεκμαίρεται ότι η μεγάλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών είχε το αντίθετο αποτέλεσμα ως προς τα έσοδα. «Η περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαρακτηριστική», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα φεύγουν από το δημόσιο οι προσληφθέντες με πλαστά πτυχία»

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα σταματήσουν να φεύγουν από το δημόσιο τομέα όσοι εντοπίζεται ότι έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά. «Μόνο από τον επανέλεγχο της δημοτικής αστυνομίας προέκυψαν 80 πλαστά δικαιολογητικά. Κάθε μέρα γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα