«Προσπαθούμε να μην γίνουν απολύσεις»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας εργάζονται προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών έδωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Είναι άλλο πράγμα η κινητικότητα και άλλο οι απολύσεις. Πείσαμε με σχέδιο την τρόικα -που ζητούσε 9.000 απολύσεις- ότι δεν περισσεύει κανείς και πως λόγω των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζουμε μπορούμε να βάλουμε στην κινητικότητα 1.800 υπαλλήλους» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «για 1.600 έχουν βγει προσκλήσεις και ήδη τοποθετούνται. Για τους 200 που έχουν απομείνει, δημιουργήσαμε τον περασμένο μήνα με νομοσχέδιο κενές οργανικές θέσεις στους χώρους της μεταλυκειακής εκπαίδευσης». Όπως εξήγησε, για αυτούς υπάρχει κίνδυνος να απολυθούν από τη Δευτέρα καθώς λήγει αύριο η περίοδος της διαθεσιμότητας ωστόσο έκανε λόγο για «ύστατη προσπάθεια» προκειμένου να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι διέψευσε ότι καταργήθηκαν ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ: «Οι ειδικότητες αυξήθηκαν, δεν μειώθηκαν. Δεν καταργήσαμε ειδικότητες, μετατοπίσαμε κάποιες στη μεταλυκειακή εκπαίδευση. Σε όσους ισχυρίζονται ότι χαρίσαμε ειδικότητες στα ιδιωτικά ΙΕΚ απαντούν οι αριθμοί: Στα δημόσια ΙΕΚ οι φοιτητές από 5.500 πέρυσι, έφθασαν φέτος τις 12.500 σε 91 ειδικότητες, ενώ στα ιδιωτικά ΙΕΚ οι φοιτητές από 12.500 πέρυσι, έπεσαν φέτος στις 9.500».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας διέψευσε ότι αρνείται να δει τους καθηγητές: «Τους έχω δει πάμπολλες φορές. Όταν δεν τους βλέπω, άλλωστε, καταλαμβάνουν είτε το γραφείο μου είτε το γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχει η εύλογη αγωνία αλλά και οργή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα