Προσφορά 300 εκατομμυρίων για το 51% της Μίλαν!

Πρόταση 300 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του 51% των μετοχών της Μίλαν κατέθεσε ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη, Πέτερ Λιμ, εμμένοντας στην προσπάθειά του να εμπλακεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!

Ο Ασιάτης επενδυτής κινήθηκε αρχικά για την ισπανική Βαλένθια, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις που είχε δεν ευοδώθηκαν. Η προσφορά του για το πλειοψηφικό πακέτο της Μίλαν ήρθε σε μία εποχή ανατροπών στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιλογές του αφορούν σημαντικές ομάδες από δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες έχουν πληγεί καθοριστικά από την κρίση. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι πορείες των δύο ομάδων την τρέχουσα περίοδο, δεν προσέγγισαν ούτε το μέσο όρο τους, καθώς η Μίλαν βρίσκεται στην 11η θέση στο καμπιονάτο και η Βαλένθια στην 8η θέση στην Primera.

Η προσφορά των 300 εκατομμυρίων ευρώ θα εξεταστεί από τους Μιλανέζους και τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρνητική ή θετική εξέλιξη. Ο Πέτερ Λιμ έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του εμπορικού σήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ασία, με τη δημιουργία μεγάλου αριθμού θεματικών μπαρ, σχετικών με την ομάδα των «κόκκινων διαβόλων». Κάτι ανάλογο θέλησε να πράξει και με τη Λίβερπουλ, αλλά δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πριν από τις Βαλένθια και τη Μίλαν, ο Λιμ επιχείρησε να αγοράσει τις μετοχές των Ρέιντζερς από τη Σκωτία και της Μίντλεσμπρο από την Αγγλία. Επίσης, το 2010, ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη πρόσφερε 10 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας του να δημιουργήσει Ακαδημία ποδοσφαίρου για νεαρούς παίκτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα