«Προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό»

 Την διενέργεια εθνικών εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα ο πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε βέτο  για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τον  διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και για  τον Έλληνα Επίτροπο στην Ε.Ε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι:« Έχουμε μια ιστορική πολιτική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη σηματνική καθαρή νίκη με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν απώλεια 11 μονάδων από τις εθνικές εκλογές του ΄12. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δύο κόμματα θα είχαν 94 βουλευτές από 162 που έχουν σήμερα.

Αυτό συνιστά μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τους συσχετισμούς στη Βουλή. Όταν καταγράφεται μια τόσο έντονη δυσαρμονία κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν χώρα κια λαό για τα επόμενα χρόνια. Και φυσικά δεν νομιμοποιείται να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατέθεσα στον ΠτΔ ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπάρξει το συντομότερο δυνατό προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα.

Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε χθες σαν να κέρδισε αυτός με 4 μονάδες. Τον καλω να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές. Να μην εφαρμόσει σκληρά μέτρα, να μην προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, του νερού, των παραλιών μας ή φιλέτων ιδιαίτερου κάλλους.

Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρησει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της Ε.Ε. χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια με ποσοστά μειοψηφίας».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα