“Προσφυγή στις κάλπες πριν την άνοιξη του 2015, αποκλείεται”

Την ερχόμενη άνοιξη “βλέπει” εκλογές ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, στη συνέντευξη που έδωσε στον “Ελεύθερο Τ’υπο της Κυριακής” τόνισε ακόμα πως “το ΠΑΣΟΚ έκλεισε το κύκλο του” ενώ την ίδια κατάληξη θα έχει και η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε.
Οι εκλογές έχουν φέρει κάποιες φορές στο παρελθόν αλλαγές σε θετική κατεύθυνση και άλλες μπορεί να γεννήσουν τέρατα», δηλώνει αρχικά  ο Γρηγόρης Ψαριανός, με αφορμή τις αιτιάσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
«Μετά την κίνηση της κυβέρνησης που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και με την τοποθέτησή της ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα γίνει τον Φεβρουάριο, η εκλογολογία απομακρύνθηκε. Προσφυγή στις κάλπες πριν την άνοιξη αποκλείεται», εκτιμά ο βουλευτής, μιλώντας στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τ’υπος της Κυριακής”.
“180 δεν υπάρχουν, αλλά μπορεί να προκύψουν”
Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν οι 180 βουλευτές που μπορούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, απαντά με ερώτηση: «Άραγε οι 300 υπάρχουν;» και συνεχίζει: «Οι 300 είναι υπεύθυνα άτομα ή ενδιαφέρονται περισσότερο για το “πελατολόγιό” τους, παρά για τη χώρα, δημαγωγούν και λαϊκίζουν; Αυτή τη στιγμή, 180 δεν υπάρχουν, αλλά μπορεί να προκύψουν. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους 120».«Πάντως, είναι απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Διότι αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές, θα αλλάξει η κυβέρνηση. Είτε έχουμε Πρόεδρο, είτε όχι», δηλώνει.

«Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, έκλεισε τον κύκλο του. Θα μου επιτρέψετε και μια πρόβλεψη πως και η Νέα Δημοκρατία έκλεισε τον κύκλο της. Σύντομα μέσα στην επόμενη χρονιά, δε θα υπάρχουν ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτικοί σχηματισμοί με τη σύνθεση, τα ονόματα και τα σύμβολα που γνωρίζουμε», προβλέπει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα