Προσφυγή στο ΣτΕ για να λήξει η αποχή των δικηγόρων

Τη λήξη των κινητοποιήσεων των δικηγόρων ζητεί με προσφυγή του στο ΣτΕ ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς υποστηρίζοντας ότι η επαναλαμβανόμενη αποχή από τα καθήκοντά τους, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων είναι παράνομες και αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, όσο και τον Αστικό Κώδικα και ως εκ τούτου ζητείται να ακυρωθούν.

Ο κ. Καλουτάς σημειώνει ότι οι συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, έχουν εξαθλιώσει οικονομικά τους δικηγόρους, ενώ χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες αποχές, καθώς όπως επισημαίνει μεθοδεύουν την καταστρατήγηση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν δέχεται τις μακροχρόνιες απόχες του δικηγορικού σώματος.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με αντικείμενο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα