Προσφυγή του Δήμου Κέρκυρας κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δήμος Κέρκυρας και πέντε τοπικοί φορείς ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ακινήτου έκτασης 17.365 τ.μ. κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην προσφυγή τους οι φορείς, το επίμαχο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ψυχιάτρου Χ. Τσιρώνη, είναι εκτός συναλλαγής του δημοσίου, καθώς πρόκειται για ακίνητο ειδικού σκοπού και ειδικής χρήσης και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης ή αναγκαστικής εκτέλεσης για χρέη του Δημοσίου.

Όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζουν, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο από το 1887 λειτουργεί ως φρενοκομείο, και περιβάλλων χώρος του εντάσσονται σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ακόμη, κατά τους προσφεύγοντες είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος) η παραχώρηση γιατί δεν έγινε με Προεδρικό Διάταγμα όπως έπρεπε, αλλά έγινε με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δήμος Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Κέρκυρας και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κέρκυρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα