Προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής ζητά ο Κοντονής

Δύο θέματα θέλησε να θίξει εις βάθος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που πυροδοτήθηκαν από την πρόταση του Βίκτωρα Μητρόπουλου για προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ και για κατάργηση του παράνομου εκλογικού συστήματος.

Ο κύριος Κοντονής έδειξε να συμβαδίζει τουλάχιστον μερικώς με τις πρωτοβουλίες του Βίκτωρα Μητρόπουλου, παρά το ότι δεν έχει υπάρξει καμία υπόγεια ή υπέργεια συμφωνία ή συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Υφυπουργός κατ’ αρχήν δεν δίστασε να παραδεχθεί το παράνομο του εκλογικού συστήματος και εν συνεχεία να προτείνει μία προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, δηλαδή αυτό ακριβώς που πρότεινε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και έγινε δεκτό. Ο Σταύρος Κοντονής διαφοροποιεί τη στάση του μόνο στο ότι η διοίκηση αυτή θα πρέπει να οριστεί από την ίδια τη FIFA.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του:

«Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της Ε.Π.Ο., αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Ε.Π.Ο., για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.

Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.

Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα