«Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας»

Κύριο μέλημα του Γιάννη Μπουτάρη είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, σύμφωνα με όσα είπε ο επανεκλεγείς  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρωϊνή εκπομπή του Mega.

Ο Μακεδόνας πολιτικός τόνισε αρχικά τα εξής: «Το κυριότερο πράγμα στη Θεσσαλονίκη είναι η ανεργία, αυτός είναι ο κοινός στόχος» και ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που θα απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή είναι το πώς θα βοηθήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην κοινωνική οικονομία είπε ότι ξεκίνησε στην Ευρώπη εδώ και μερικά χρόνια αλλά στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να διαχέεται.

Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, “μια ιστορία που κακοχρησιμοποιήθηκε από ορισμένους δημάρχους”, ως μια πρωτοβουλία κατά την οποία κάνει κάποιος μια επιχείρηση από ανέργους ή νέους ανθρώπους που μπορούν να πάρουν δουλειές του δήμου ή και άλλες και “έχουν ένα προτιμησιακό καθεστώς”.

«Το κράτος πρέπει να πάψει να ασκεί το δουλεμπόριο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου»

Πρόσθεσε τέλος, ότι το κράτος πρέπει “να πάψει να ασκεί το δουλεμπόριο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου” και να δώσει δυνατότητα στους δήμους να έχουν πρόσβαση στα κοινοτικά προγράμματα και όχι μόνο για το ΕΣΠΑ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα