Προχωράει το όνειρο του Ινφαντίνο

Η οριστική απόφαση θα παρθεί τον Γενάρη, αλλά όλα δείχνουν πως η πρώτη μεγάλη απόφαση του Ινφαντίνο θα λάβει σάρκα και οστά το σωτήριο έτος 2026!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο σε δέκα χρόνια θα διεξαχθεί κατά τα φαινόμενα στις ΗΠΑ και στον Καναδά (δεν υπάρχει ακόμη άλλη γερή  υποψηφιότητα) και θα μετάσχουν 48 ομάδες με τη μορφή που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της FIFA, δηλαδή 16 ομάδες που θα μπουν απ’ ευθείας στους οκτώ ομίλους και άλλες 16 που θα προκύψουν από νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ταξιδέψουν στη Βόρεια Αμερική 48 Εθνικές ομάδες, με τις 16 να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα δώσουν τρία ματς ομίλων και άλλες 32 να ταξιδεύουν είτε για ένα ματς, είτε για τουλάχιστον τέσσερα!

Στην ουσία το 1/4 του πλανήτη θα εκπροσωπείται στο Μουντιάλ. Αυτό ομορφαίνει την προκριματική διαδικασία, θα επιτρέψει μικρότερα κρατίδια να διεκδικήσουν το εισιτήριο και θα επιτρέψει κάποιες χώρες να ταξιδέψουν στη μεγάλη διοργάνωση, έστω για ένα παιχνίδι. Όποιος θέλει κρίνει αυτή τη νέα κατάσταση θετικά, όποιος θέλει αρνητικά. Η αλήθεια είναι ότι ΗΠΑ και Καναδάς διαθέτουν σε κάθε περίπτωση τα γήπεδα να συγκροτήσουν μία τέτοια τιτάνια διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα