Προχωρούν και ελπίζουν!

 

Η αλήθεια είναι ότι ο νεοσύστατος θεσμός της FIBA, το Champions League, έχει το… όνομα, αλλά δεν έχει τη χάρη και τα πλούτη της Euroleague. Ωστόσο, ως διοργάνωση είναι εξίσου δυνατή με το Eurocup και σίγουρα πιο ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα απ’ όσο θα περίμεναν κάποιοι.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση μετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, που δεν ανήκουν στη σημερινό αφρό της ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, ωστόσο είναι πρωτοπόρες ομάδες σε διεκδίκηση ευρω-τίτλων (επτά στο σύνολο, συν πολλές συμμετοχές σε τελικούς και Final-4) και σύλλογοι με βαρύτατη φανέλα, όπως αποδεικνύεται εντός των παρκέ.

Η ΑΕΚ έφτασε με περίπατο στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει τη δυνατή Μονακό, αφού η Γιουβέντους Ουτένας από τη Λιθουανία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο. Ο Άρης από την πλευρά του επέβαλε το «νόμο του Αλεξάνδρειου» στη Στρασμπούρ στο πρώτο παιχνίδι (19 πόντοι διαφορά) και προκρίθηκε αφού ηττήθηκε μόνο με ένδεκα στη ρεβάνς και στην επόμενη φάση θα παίξει πάλι με Γάλλους – αντίπαλος η Βιλερμπάν. Τη μεγάλη δουλειά την έκανε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε από την Παρτίζαν με ένα καλάθι στην Πυλαία, αλλά νίκησε με δύο στο Βελιγράδι και προκρίθηκε πανηγυρικά για να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Τενερίφη.

Θα είναι ευχής έργον να προκριθούν και οι τρεις ομάδες στην οκτάδα, να δούμε περισσότερες από μία στο Final-4 και γιατί όχι, να σηκώσουμε δύο ευρω-τρόπαια φέτος!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα