“Πρωθυπουργέ, μην υπογράψεις το τρίτο μνημόνιο”

Ξαναχτύπησε ο Στάθης Λεουτσάκος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Mega έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας ναφερόμενος στο κείμενο 5 σημείων που υπογράφει ο ίδιος και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra, είπε πως δεν ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και πρόσθεσε:

“Εμείς θεωρούμε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσει σε ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο θεωρούμε ότι είναι βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας και μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα μνημονιακό. Αυτό θεωρούμε ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει. Όχι μόνο γιατί αυτό θα είναι ζημιογόνο για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά – αυτό πιθανότατα να είναι και το λιγότερο κακό – το μεγαλύτερο κακό είναι ότι αυτή η πολιτική που μας προτείνουν οι δανειστές είναι μια πολιτική αδιέξοδη που θα συνεχίσει τη λιτότητα”.

Τονίζοντας πως ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί τον εκβιασμό που υπέστη από τους εταίρους κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, είπε πως οι κομματικές διαδικασίες δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν μια αλλαγή πλεύσης του κόμματος.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο διαρκές συνέδριο του κόμματος ώστε εκεί να λυθούν μια και καλή οι διαφορές της ηγετικής ομάδας με την Αριστερή Πλατφόρμα και πρόσθεσε ότι θα εργαστούν όλοι για τη συνοχή του κόμματος με στόχο όμως την εφαρμογή των ιδρυτικών του σκοπών.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αριστερή Πλατφόρμα στην περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές με λίστα στην οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι διαφωνούντες ο κ. Λεουτσάκος, αφού είπε πως η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως η επιλογή των προσώπων για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και όχι με το τι θέλει αποκλειστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο Στ. Λεουτσάκος σχολίασε και τις αποκαλύψεις για το Plan B του Γ. Βαρουφάκη λέγοντας ότι είναι αρκετοί εκείνοι οι Οργανισμοί που για προληπτικούς λόγους έχουν εκπονήσει μελέτες για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, “κάρφωσε” όμως το Μαξίμου λέγοντας:

“Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν ούτε επιλογή της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν έχει πολιτική και οργανωτική σχέση με την Αριστερή Πλατφόρμα και δεν είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα αυτό που γίνεται με τον κ. Βαρουφάκη εμάς δεν μας βρίσκει ηθικά σύμφωνους”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα