Πρωθυπουργική υποκρισία για το επίδομα της Ράνιας

Δεν θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να επιτρέψει ενώ ακόμα η υπόθεση Νοvartis ειναι σε εξέλιξη, η υπουργός του να αμφισβητήσει το... ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην είδηση ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου λάμβανε –μετά από τροπολογία– επίδομα 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιό της.

Επί της ουσίας αυτό που έκανε η υπουργός ήταν αρχικά να αλλάξει νόμο του 1994 ο οποίος προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για τους βουλευτές της περιφέρειας, και σε αυτόν να εντάξει και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Στη συνέχεια αιτήθηκε όπως εδικαιούτο και έλαβε τα χρήματα.

Και έτσι ξαφνικά, η Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούσε πως έχει το πάνω χέρι μετά την έκρηξη του σκανδάλου Novartis, η εκλεκτή υπουργός του απείλησε να εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός πήρε σήμερα πάνω του το θέμα μιλώντας μαζί της και επί της ουσίας ζητώντας την παραίτησή της.

Πηγαίνοντας κάποια χρόνια πίσω θα δούμε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που της είχε προσφέρει θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μέσω του οποίου εκλέχθη βουλευτής στις εκλογές του 2015. Επίσης ήταν εκείνος που τη διατήρησε στην κυβέρνηση στις επαναληπτικές εκλογές.

Ήταν τόσο σημαντική προσωπικότητα η Ράνια Αντωνοπούλου που ο Αλέξης Τσίπρας επέμενε; «Ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό», εξηγούν εκείνοι που γνωρίζουν καλά. Δίπλα στη Ράνια Αντωνοπούλου βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπουργός Οικονομίας σήμερα. Αυτός ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού αλλά και οι καλές σχέσεις με το Ίδρυμα Levy στο οποίο και οι δύο ανήκουν.

Εν ολίγοις ο Αλέξης Τσίπρας πλησίασε την Αντωνοπούλου για να έχει τον Παπαδημητρίου. Ο οποίος φυσικά επίσης επιδοτείτο καθώς μένει με τη γυναίκα του! Πολύ απλά δηλαδή πλέον ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να τους χάσει και τους δύο.

Εδώ υπάρχουν δύο ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

  • Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός και οι πέριξ αυτού να μην είχαν ιδέα για το γεγονός πως η Αντωνοπούλου λάμβανε επίδομα;
  • Τι ρόλο έπαιξε κομματικός παράγοντας και μέλος των 53+ στην «αποκάλυψη»; Σε τι αποσκοπεί;

Το αν η Ράνια Αντωνοπούλου είναι βαθύπλουτη δεν έχει καμία θέση στη συζήτηση, μιας και τα χρήματα αυτά δεν τα έχει κλέψει όσο είναι γνωστό. Επιπλέον δεν ήταν εκείνη που ζήτησε «δουλειά» από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνος ήταν  που την κάλεσε. Και το χειρότερο; Ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει προλάβει και όχι τώρα να τρέχει. Φυσικά και το επίδομα κακώς το εισέπραξε, αλλά η κριτική λάθος επικεντρώνεται σε εκείνη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα