Πρωτάθλημα και… γήπεδο στην πρώτη γραμμή

Δύο είναι τα θέματα που έχει θέσει σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας η διοίκηση της ΑΕΚ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Το πρώτο είναι η απόκτηση ενός στόπερ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και ο δεύτερος είναι να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας , το οποίο δείχνει να έχει «κολλήσει» στις γνωστές διαδικασίες.

Μέσα από την απόκτηση του αμυντικού, η ΑΕΚ έχει προσδοκίες για τον τίτλο. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα των «κιτρινόμαυρων» παραγόντων, οι οποίοι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, αποφεύγοντας ωστόσο να φορτώσουν στους παίκτες και το τεχνικό τιμ του άγχος του παράγοντα. Σε συνομιλία που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, διαπιστώσαμε ότι το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην ομάδα στηρίζεται σε δύο άξονες. Στις μεθοδικές κινήσεις που γίνονται και στο ότι η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τα κύπελλα Ευρώπης, οπότε θα έχουν το χρόνο οι παίκτες να ξεκουράζονται και να είναι φρέσκοι σε κάθε αγώνα τους στο πρωτάθλημα. Για μία ομάδα που έχει χρόνια να συνδυάσει την Ευρώπη με τις εγχώριες διοργανώσεις, το θέμα της ξεκούρασης και του διαθέσιμου χρόνου ανάκαμψης είναι κομβικό.

Η απόκτηση ενός στόπερ, ωστόσο, αποτελεί τη βάση για το «δέσιμο» στα μετόπισθεν. Η άμυνα παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου του πρωταθλήματος, καθώς αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για τη σταθερότητα και την ουσία σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Οι εξελίξεις στο γηπεδικό

Παράλληλα οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» αναζητούν το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα των εξελίξεων στο θέμα του γηπέδου. Η ΑΕΚ κινείται μέσω των επαφών της με κυβερνητικά στελέχη, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τις αντιδράσεις του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας. Το οξύμωρο είναι ότι ο δήμαρχος της περιοχής πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε έχει και εκείνος τις… προσβάσεις του στα υψηλά κλιμάκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η υψομετρική μελέτη θα μπει τελικά στο φάκελο της άδειας, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Με την ένταξη της υψομετρικής μελέτης στο φάκελο θα… ταξιδέψει στη ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) πληρέστατος και θα απομένει η εξέτασή του για να «ανάψει» η Κυβέρνηση το «πράσινο φως» για την έκδοση της άδειας του γηπέδου της ΑΕΚ. Παράλληλα σε προχωρημένο στάδιο είναι και η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής στην αρχιτεκτονική μελέτη του έργου. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως αν όχι μέσα στον Αύγουστο, τότε προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα υπάρχουν ευχάριστα νέα και ίσως ξεκινήσουν τα πρώτα έργα.

Σημειώνουμε πως βάσει των όσων υποστήριζαν οι «κιτρινόμαυροι», το γήπεδο θα έπρεπε να βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής. Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι πολλά, οι ενστάσεις ακόμη περισσότερες και η γραφειοκρατία, που ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, έχει αποδειχθεί «βουνό» για τους ανθρώπους της ομάδας, παρ’ ότι έχουν χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο. Στον σύλλογο της Αθήνας, πάντως, πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει εξέλιξη, κρατώντας ωστόσο μία… πισινή, καθώς τα «κολλήματα» που παρουσιάζονται είναι πολλά και οι πολέμιοι του συγκεκριμένου σχεδίου είναι ακόμη περισσότεροι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα