Πρωταγωνιστές εντός και εκτός παρκέ

Ο Βασίλης Σπανούλης και η παρέα του πέτυχαν μία σπουδαία – από ψυχολογικής και όχι μόνο άποψης – νίκη επί της Κροατίας, στα τελικά του Eurobasket 2015, το οποίο διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ, αποδεικνύοντας ότι έχουν όλα τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για τη διάκριση.

Οι πρωταγωνιστές του μεγάλου αγώνα «μίλησαν» στο γήπεδο, αλλά μίλησαν και μετά την επικράτησή τους επί των διοργανωτών. Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε:

«Εγώ είμαι απλώς ένα κομμάτι της ομάδας. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη είναι σημαντικός. Το σημαντικό σε αυτή την φάση είναι να προχωράμε και να μπαίνουμε σε κάθε ματς καλύτερα. Δεν μου έλειψε μια τέτοια νίκη, ήξερα ότι θα έρθει. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι, δεν έχω να αποδείξω κάτι , έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Για να παίζει καλά ένας παίκτης σημαίνει ότι πρέπει να παίζει και η υπόλοιπη ομάδα. Για να πάρω εγώ την μπάλα σκοτώνονται άλλοι τρεις για να μου κάνουν σκριν. Αυτό είναι ομάδα».

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε από την πλευρά του:
«Πήραμε ένα παιχνίδι στη φάση των ομίλων ενώ ήμασταν στο μείον δέκα. Η άμυνα έδωσε τη νίκη. Για μας ήταν μονόδρομος γιατί θέλαμε να είμαστε όπως παλιά και καταφέραμε να πάρουμε το ματς. Δεν τα παρατήσαμε. Παίξαμε με δύναμη και κουράγιο και νικήσαμε την Κροατία στο σπίτι της. Είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά τίποτα παραπάνω. Φέτος ούτε σε φιλικό δεν βρεθήκαμε τόσο πίσω στο σκορ. Συγχαρητήρια στον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Δεν πειράζει που δεν μπήκαν κάποια σουτ από τους περιφερειακούς. Ας σουτάρουν κι ας μην μπαίνουν! Όπως είπε και ο κόουτς στα αποδυτήρια, το θέμα είναι να βγουν και κάποια στιγμή θα είναι εύστοχα!

Κερδίσαμε σε χαρακτήρα και αποφασιστικότητα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν χάναμε με δέκα και κάναμε μεγάλο καμ μπακ και νικήσαμε. Το έχουμε αποδείξει πολλά χρόνια τώρα. Φτιάχνουμε χαρακτήρα και αυτό το ματς ήταν ορόσημο για την πορεία της ομάδας. Χτίζουμε πάνω σε αυτήν τη νίκη. Το θέμα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί έρχονται δύσκολα ματς ειδικά στα χιαστί. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης, πήρε τα δύσκολα σουτ. Μπράβο του, το έχει ξανακάνει, δεν χρειάζεται να λέμε για αυτό. Μαθαίνουμε να είμαστε χαλαροί και να ξέρουμε πως και να είμαστε πίσω στο σκορ, μπορούμε να νικάμε».

Ο Νίκος Ζήσης είπε:
«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Κάναμε σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε υπομονή απέναντι στη ζώνη και ήμασταν άστοχοι. Στο δεύτερο μέρος κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Το παιχνίδι άλλαξε μομέντουμ με την ενέργεια που βγάλαμε. Κάναμε κάποια λάθη στο αμυντικό τρανζίσιον, κάτι που έδωσε ψυχολογία στη γηπεδούχο ομάδα. Όμως είχαμε περισσότερο ενέργεια, πήραμε 14 ριμπάουντ και με τους καλούς δημιουργούς μας, που είχαν 21 ασίστ, φτάσαμε στη νίκη. Το 4/20 τρίποντα θα βελτιωθεί. Αν και λένε πως δεν έχουμε καλούς σουτέρ, θεωρώ θέμα χρόνου να μπουν και τα σουτ. Πρέπει να συνεχίσουμε και ήδη κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Όλοι ξέρουν πως ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ευλογία να τον έχουμε. Κάποιοι ξεχνούν πως στα πέντε χρόνια που δεν είχαμε επιτυχία δεν τον είχαμε για δύο καλοκαίρια και στη μία διοργάνωση έπαιζε τραυματίας. Κάποιοι το ξεχνούν αυτό. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν ότι θα βάλει το μεγάλο σουτ. Έχουμε μια ομάδα με καλούς παίκτες και το σημαντικό είναι ότι ακόμη και παίκτες που δεν παίζουν πολύ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και υποστηρίζουν την ομάδα από τον πάγκο. Αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα