Πρωταγωνιστές οι ευρωπαϊκοί Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Toν πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη για την επίτευξη του στόχου της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος Κόλλιας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του EDSO, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος των Διαχειριστών Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (European Distribution System Operators-EDSO, http://www.edsoforsmartgrids.eu/) έχει 33 μέλη μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτεροι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής στην Ευρώπη και προωθεί τη συνεργασία των μελών του για την πλήρη ανάπτυξη των Έξυπνων Δικτύων.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 20 Ιουνίου στην Αθήνα, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του EDSO κ. Joao Torres, Διευθύνων Σύμβουλος της πορτογαλικής EDP Distribuicao και οι Αντιπρόεδροι του Συνδέσμου κ.κ. Livio Gallo, Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής Enel Distribuzione, Javier Villalba, Διευθύνων Σύμβουλος της ισπανικής Ιberdrola Disttribucion και Christian Buchel, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής ΕRDF.

Επίσης, την Πέμπτη 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτροπής Έργων (Projects Committee) του EDSO, έργο της οποίας είναι η προώθηση της Έρευνας και Καινοτομίας και η χρηματοδότηση των επενδύσεων στα Έξυπνα Δίκτυα.

Ο κ. Κόλλιας, σχολιάζοντας σχετικά, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι η χώρα μας φιλοξένησε αυτές τις συναντήσεις, σε μια περίοδο που διαμορφώνεται η νέα ενεργειακή πολιτική της ΕΕ για το 2030, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεώργιος Κόλλιας αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του EDSO από τον Μάρτιο του 2014, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μέλος του Συνδέσμου από το 2012.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα