«Πρωταθλήτρια στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα»

Mε κολακευτικά σχόλια μιλάει για την Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος και ειδικότερα η Suddeutsche Zeitung που αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η χώρα.

Σε ανάλυσή της η εφημερίδα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας αναφέρει τα εξής:«Iδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Eυρωζώνης επωφελούνται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συγκαταλέγονται παγκοσμίως στην κορυφαία ομάδα κρατών στο πεδίο της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων»

Η εφημερίδα του Μονάχου διαπιστώνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

«Η εντύπωση της αδύναμης ηπείρου είναι απατηλή: Η ζώνη του ευρώ ενισχύεται οικονομικά. Η οικονομία έχει μάλιστα τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης» σημειώνει.

Yπογραμμίζοντας πάντως, ότι προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι να συμβάλουν ενεργά και οι πολιτικοί στην Ευρώπη με μεταρρυθμίσεις, όπως η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, μια κοινή εγγύηση καταθέσεων και η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα