Πρωτοβουλία για το Brexit από τη Ν.Δ. – Τι ζητά

Πρωτοβουλία για το Brexit αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία αφού ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής,  Νίκο Βούτση, με αίτημα τη δημιουργία ad hoc Υποεπιτροπής για το Brexit.

Ειδικότερα, το κόμμα της Πειραιώς  ζητά την ουσιαστική συζήτηση και παρακολούθηση του Brexit από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι ένα ζήτημα που αφορά συνολικά στην πορεία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα επηρεάζει άμεσα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία.

Αφορά επίσης τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βρετανική αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Επιπρόσθετα, η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. θα έχει προφανείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας και άμυνας, καθώς μπορεί να επιδράσει σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για τον σκοπό αυτό, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος απέστειλε επιστολή προς:

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, με αίτημα τη δημιουργία ad hoc Υποεπιτροπής για το Brexit.

Τους Προέδρους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιο Κουράκη και κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα ζητώντας την κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Η δήλωση Κουμουτσάκου

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να παρακολουθήσει στενά αυτό το μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα που έχει επιπτώσεις και στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται και επιχειρούν στη Μ. Βρετανία. Η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να συμβάλει ώστε αυτά να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, η χώρα μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στους τομείς εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, καθώς ορισμένες πτυχές τους μπορεί να επηρεάσουν τις σχέσεις και τη συνεργασία της Τουρκίας με την Ε.Ε. με τρόπο που θα μεταβάλει τα σημερινά δεδομένα.

Άλλωστε, η Βουλή θα έχει σημαντικό ρόλο, καθώς πιθανότατα θα κληθεί να επικυρώσει την όποια συμφωνία προκύψει.

Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι απούσα από τη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή συζήτηση, στοιχείο που τονίζει την αναγκαιότητα της σημερινής μας -διττής- πρωτοβουλίας».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έχει οριστεί από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπος του κόμματος στην Task Force του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Brexit, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα