Παρέμβαση Δημητρίου για τους 3 καταληψίες μαθητές

 

Την άρση ή μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε σύμφωνα με καταγγελίες σε βάρος τριών μαθητών που συμμετείχαν  στην συντονιστική επιτροπή κατάληψης ζητάει με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου να αιτηθεί στο δικαστήριο ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας με το σκεπτικό πως αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας.

Κι αυτό λόγω, όπως τονίζει η κυρία Δημητρίου, των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και της  προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

 

Πρωτοφανές: Καταδικάστηκαν μαθητές σε κοινωνική εργασία 80 ωρών γιατί έκαναν κατάληψη!

Θυμίζεται ότι είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση βόμβα για τρεις μαθητές που έκαναν κατάληψη σε σχολείου του Ρεθύμνου αφού τους επιβλήθηκε ποινή 80 ωρών κοινωνικής εργασίας, κάτι που ασφαλώς προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Τόσο ο εκπαιδευτικός κόσμος όσο και ο υπουργός Παιδείας σαφώς αποδοκίμασαν την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω συμμετοχής τους σε καταλήψεις που είχαν γίνει σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρξαν βανδαλισμοί ούτε ζημιές στο σχολείο, εντούτοις οι μαθητές καταδικάστηκαν.

Το υπουργείο τάχθηκε κατά της αυταρχικότητας στις σχολικές μονάδες και διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θέματα που ανακύπτουν στα σχολεία πρέπει να επιλύονται «εσωτερικά».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».

Τέλος, συμπληρώνεται ότι «τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα