Πρωτοφανές… ψάχνουν την «μπλε κάρτα» του Νίνη!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η «γκάφα της χρονιάς», αν δεν υποκρύπτεται κάποιος άλλος λόγος! Ωστόσο, η είδηση είναι ότι η «μπλε» κάρτα του Σωτήρη Νίνη δεν έχει σταλεί στα γραφεία της ΕΠΟ και ως εκ τούτου, ο διεθνής παίκτης δεν έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Παναθηναϊκού!

Στο «τριφύλλι» βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κατάσταση, για την οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαραίνει και τη διοίκηση της ομάδας. Ο Σωτήρης Νίνης έλυσε τη συνεργασία του με την Πάρμα από τον Αύγουστο του 2014. Από τότε έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό οριστικοποιήθηκε πριν ένα μήνα και αμέσως εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας, ξεκινώντας προπονήσεις, ώστε να καλύψει το όποιο χαμένο έδαφος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν φρόντισαν για το… αυτονόητο! Για τη συγκέντρωση των τυπικών εγγράφων, ώστε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων» να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν φρόντισαν να αποσταλεί το διεθνές πιστοποιητικό ή αλλιώς η «μπλε» κάρτα του Σωτήρη Νίνη, από την ιταλική Ομοσπονδία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διεθνής μέσος είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Γενάρη, καθώς δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμα τα χαρτιά του, αν και εφόσον αποσταλεί το απαραίτητο έγγραφο από την ιταλική Ομοσπονδία!

Στον αιώνα της ταχύτητας και του διαδικτύου, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να φτάσει στο… παρά ένα για να ασχοληθεί με ένα θέμα, το οποίο θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί με την υπογραφή των συμβολαίων του με τον ποδοσφαιριστή. Ως δικαιολογία ακούγεται το ότι ο παίκτης, όταν έμεινε ελεύθερος, δεν πήγε σε άλλη ομάδα, οπότε οι Ιταλοί δεν ήξεραν πού να στείλουν την «μπλε» κάρτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είθισται το διεθνές πιστοποιητικό να τίθεται στη διάθεση της Ομοσπονδίας που ανήκει ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής. Τουτέστιν στην ΕΠΟ.

Ωστόσο, με το γενικότερο αλαλούμ που ισχύει και τις εξελίξεις στην ελληνική Ομοσπονδία, το… τόπι χάθηκε και μαζί του χάθηκε και η «μπλε» κάρτα του Νίνη, ο οποίος, πλέον, την περιμένει από την Ιταλία τις επόμενες μέρες! Όσο για τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύεται περίτρανα πως οι δουλειές δεν γίνονται από «μαθητευόμενους» και πως για να μην προκαλούνται προβλήματα, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τα σημαντικά πόστα θα πρέπει να καταλαμβάνουν άνθρωποι με εμπειρία και οξυδέρκεια.

Στον Παναθηναϊκό είχαν όλο το χρονικό διάστημα στην διάθεσή τους, προκειμένου να διευθετήσουν την εκκρεμότητα με την «μπλε» κάρτα του Νίνη και να βρίσκεται ο παίκτης στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας το 2015. Παρόλα αυτά ολιγώρησαν, προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα στο σχεδιασμό του προπονητή, ενόψει – τουλάχιστον – της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πλέον, οι «πράσινοι», εν μέσω γιορτών, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, ώστε τουλάχιστον να σταλεί το διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής την Παρασκευή (2/1). Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν προκύψει κάποιο άλλο θέμα, το ντεμπούτο του διεθνούς μέσου αναβάλλεται για το επόμενο παιχνίδι των «πράσινων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα