Πρόσβαση στο διαδίκτυο διαθέτουν πλέον επτά στα δέκα νοικοκυριά

Τον κόσμο της τεχνολογίας εισέρχονται όλο και περισσότεροι Έλληνες, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι πλέον 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την κατοικία τους. Μάλιστα, η αναλογία αυτή (ποσοστό 65,6%) είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το 56,3% των νοικοκυριών είχαν πρόσβαση στο Ίντερνετ, με το δείκτη να καταγράφει αύξηση 16,5%.

Στο μεταξύ, αυξανόμενο βαίνει, γενικά, το ποσοστό του πληθυσμού, που κάνει χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και Διαδικτύου. Μάλιστα, αν και όλες οι ηλικιακές κατηγορίες βελτιώνουν την εξοικείωση τους με την τεχνολογία, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 65 – 74 ετών, μια ηλικιακή ομάδα, που έχει αρχίσει να δίνει πολύ σοβαρά διαπιστευτήρια στο χώρο της τεχνολογίας.

Η µεγαλύτερη αύξηση χρήσης υπολογιστή και Διαδικτύου καταγράφηκε στην ηλικιακή οµάδα 65-74 ετών Σύμφωνα με την Έρευνα Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας από τα νοικοκυριά, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 1ο τρίµηνο του 2014, χρήση υπολογιστή έκανε το 63,3% του πληθυσμού της χώρας, ηλικίας 16 – 74 ετών, ενώ Ίντερνετ χρησιμοποιούσε το 63,2%. Τόσο το ποσοστό του πληθυσμού, που έκανε χρήση υπολογιστή όσο και εκείνο που χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο, παρουσίασαν αύξηση σε σχέση µε το 2013, αν και οι ρυθμοί αύξησης είναι κατά τι μειωμένοι, σε σχέση με το 2013. Συγκεκριμένα, στη χρήση υπολογιστή και Διαδικτύου καταγράφηκε αύξηση 4,8% και 5,5%, αντίστοιχα, ενώ οι αντίστοιχες αυξήσεις για το 2013 ήταν 8,8% και 8,7%, αντίστοιχα.

Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν εκρηκτική αύξηση του mobile internet, καθώς 6 στους 10, απ’ όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο, συνδέθηκαν εν κινήσει από φορητή συσκευή. Συγκεκριμένα, το 1ο τρίμηνο, το 58,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο συνδέθηκαν από smartphone ή φορητή συσκευή (laptop, notebook, netbook ή tablet ή PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών). Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 30,7%, σε σχέση µε το 1ο τρίµηνο του 2013.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα