Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές

Για επιπλέον μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα κάνει λόγο το Bloomberg. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται από τους δανειστές το χάσμα στις συνομιλίες με την Ελλάδα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οπως γράφει το Bloomberg η κυβέρνηση της Ελλάδας, που έχει ταχθεί κατά της λιτότητας, πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων έως το τέλος του τρέχοντος έτους για να καλύψει τους κατώτατους αποδεκτούς από τους πιστωτές δημοσιονομικούς στόχους, αναφέρει στο ένας αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών.

Μιλούν για πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ

Οι μειώσεις θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 λίγο πάνω από το 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, έναν στόχο που ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας δήλωσε σήμερα ότι είναι αποδεκτός. Χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το έτος με πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, αναφέρει ο αξιωματούχος στο πρακτορείο. Σημειώνεται ότι το πρωτογενές ισοζύγιο δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές τόκων.

Επιβεβαιώνουν το χάσμα στις συνομιλίες

Άλλος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες δήλωσε επίσης ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να απέχουν αρκετά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν μπορεί να γίνει καμία οριστική προβολή του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας.

Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα