Πρό(σ)κληση αντί ευχών από την Ευρωπαϊκή Πίστη

Έναν πρωτότυπο, αλλά κυρίως ανθρώπινο και ζεστό τρόπο, για να ευχηθεί χρόνια πολλά και καλή χρονιά βρήκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος.

Εκ μέρους της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας απήυθυνε ένα μήνυμα που άγγιξε πολλές καρδιές. Ιδού τι έγραψε στην εταιρική καταχώρησης που βγήκε στον «αέρα» τις εορταστικές ημέρες που πέρασαν:

«Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες εκατομμύρια άνθρωποι εύχονται σε εκατομμύρια ανθρώπους. Στην πράξη κανένας δεν πιστεύει ό,τι οι ευχές αυτές θα “πιάσουν” (κανείς δεν λέει «ευχαριστώ» εάν πιάσουν και κανείς δεν ζητάει ευθύνη αν δεν… “πιάσουν”).

»Στην πράξη οι ευχές εκφράζουν επιθυμίες, συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού.

»Στην Ευρωπαϊκή Πίστη όλα αυτά, τόσα χρόνια τώρα, έχουν γίνει αυτονόητα, γι’ αυτό με την ευκαιρία του νέου χρόνου 2017 απευθύνω προσωπικά στον καθένα σας την παρακάτω πρό(σ)κληση:
(για ακόμη μία φορά, και θα το κάνω μέχρι να γίνουν όλα φυσικά σας χαρακτηριστικά, σαν την ανάσα σας)

1] Να αγαπάτε τον εαυτό σας και να μην τον βασανίζετε με αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις. Να αγαπάτε κάθε δικό σας άνθρωπο. Να αγαπάτε τον χώρο δουλειά σας, την εταιρεία. Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει ευτυχία και τα προβλήματα ξεπερνιώνται ευκολότερα.

2 ] Να μην αφήνετε το μικρό και το ασήμαντο –που μετά από λίγο χρόνο δεν θα το θυμάστε καν– να σας μολύνει τα συναισθήματα. Ασχοληθείτε πρώτα με τα μεγάλα και τα σημαντικά κι αν περισσέψει χρόνος ασχοληθείτε για λίγο με τα μικρά και τα ασήμαντα.

3] Να κρατάτε τον εαυτό σας και όσους αγαπάτε μακριά από τους μίζερους, τους γκρινιάρηδες, τους κακότροπους, τους απαισιόδοξους, τους αγέλαστους, τους ιδιοτελείς και καθέναν που επιχειρεί ηθελημένα ή αθέλητα να σας “δηλητηριάσει” τo μυαλό και την καρδιά. Δεν του χρωστάτε ούτε μία στιγμή από τη ζωή σας για να του επιτρέπετε να σας την κάνει άνω κάτω.

4] Να αυξήσετε τα όρια της κατανόησής σας απέναντι στο δικαίωμα των άλλων να έχουν διαφορετική άποψη από εσάς. Να κάνουν λάθη. Ειδικότερα όταν νομίζετε χωρίς αποδείξεις ότι κάνουν λάθη, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ούτε εσείς. Με λάθη από δόλο και ιδιοτέλεια να μην συμβιβάζεστε.

5] Να βοηθάτε με την στάση σας, την ευγένειά σας, την καθημερινή συμπεριφορά σας την εταιρική συνοχή και την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας που θα τείνει προς το ιδανικό. Θυμηθείτε ότι πουθενά αλλού δεν είναι κανείς περισσότερες ώρες από ό,τι στον χώρο της δουλειάς του.

6] Να βοηθάτε με την παραγωγικότητά σας και άλλους ανθρώπους να βρουν δουλειά. Η ανεργία είναι η χειρότερη κοινωνική πληγή, πηγή δυστυχίας. Το χρωστάμε στην ελληνική κοινωνία που μας περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της.

7] Να θυμάστε ότι ο χρόνος έχει 365 ημέρες για όλους. Ότι κάθε ημέρα περνά ανεπιστρεπτί και είναι μόνο στο χέρι σας αν θα τη γεμίσετε με συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις χαράς και δημιουργίας. Ο τρόπος για να επιτύχετε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα είναι να επιταχύνετε τις ενέργειές σας και να καθορίζετε τις προτεραιότητές σας. Κάθε ημέρα. Ως μέρος ενός ετήσιου, μηνιαίου και εβδομαδιαίου προγράμματος ενεργειών και προτεραιοτήτων εναρμονισμένων με τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

8] Να προσδιορίσετε πριν από ο,τιδήποτε άλλο τις προσδοκίες και τους στόχους σας για ολόκληρο το 2017, καθώς και το μέσο που χρειάζεστε για την επίτευξή τους. Δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά εάν εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε πού θέλετε να πάτε.

9] Και αυτός ο χρόνος θα είναι δύσκολος όπως λένε όλοι. ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ. Ότι μπορεί να γίνει όμως –ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ– εύκολος και καλύτερος από κάθε προηγούμενο αν δουλέψουμε όλοι μαζί γι΄ αυτό. Με γνώση ότι η νύχτα και η ημέρα, το καλό και το κακό εναλλάσσονται. Ότι ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος, ότι αυτή η κοινωνία έχει ζήσει σε πολύ χειρότερες συνθήκες και επιβίωσε, ότι δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, ότι τέρμα τα… δανεικά, τελείωσαν, ότι η ικανότητα προσαρμογής στις νέες διαφορετικές κάθε ημέρα συνθήκες είναι όρος επιβίωσης, ότι τίποτα δεν είναι πιο καταστροφικό από τον συμβιβασμό με την ήττα. Με όλη αυτή τη γνώση, τις αρχές μας και τη σκληρή δουλειά κάναμε τα… δύσκολα χρόνια του 2010 έως 2016 καλύτερα από κάθε προηγούμενο και το καθένα από αυτά θεαματικά καλύτερο από το προηγούμενά του.

10] Να συμπράξετε με αφοσίωση και ενθουσιασμό έτσι ώστε να επιτύχουμε τους παραγωγικούς και όλους τους άλλους στόχους μας του 2017.

11] Να χαμογελάτε ακόμη και αν κάτι δεν πάει καλά και να φροντίζετε τον εαυτό σας και όλους εκείνους που αγαπάτε για να εξασφαλίσετε διαρκή υγεία. Υλική, συναισθηματική και πνευματική.

12] Να χαίρεστε κάθε ημέρα που ξυπνάτε και σηκώνεστε όρθιοι και να τη ζείτε με πάθος σαν να μην υπάρχει άλλη.

13] Να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας και να λύνετε προβλήματα που θέλουν μυαλό και την καρδιά σας για προβλήματα που θέλουν καρδιά. Όταν επιχειρείτε το αντίθετο τα αποτελέσματα θα σας απογοητεύσουν. Υποστηρίξτε με την καρδιά σας, με νεανικό πάθος, όποια απόφαση παίρνετε με το μυαλό σας και αντιστρόφως.

14] Να θυμάστε ότι οι μεγαλύτερες δυνάμεις δημιουργίας είναι η αγάπη, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση. Αξιοποιείστε αυτές τις θεϊκές δυνάμεις. Η αγάπη δημιουργεί, ο ενθουσιασμός πολλαπλασιάζει και η αφοσίωση εξασφαλίζει.

15] Μην στενοχωριέστε για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και δεν μπορείτε πλέον να επηρεάσετε και γι΄ αυτά που υποθέτετε ότι θα συμβούν στο μέλλον, που ποτέ δεν συμβαίνουν συνήθως. Μάθετε να ζείτε την κάθε ημέρα σας, το παρόν, με πάθος. Η στιγμή για να ζείτε είναι τώρα.

16] Να συνειδητοποιήσετε ότι τα πολυτιμότερα αγαθά με τα οποία σας προίκισε η φύση είναι το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα. Φροντίστε τα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για λογαριασμό σας.

[20]17 Να ανταποκριθείτε σε αυτήν την πρό(σ)κληση συνειδητά και αν σας βοηθάει κρατήστε την ως παρακαταθήκη από έναν αληθινό σας φίλο και συνεργάτη.

»Συσπειρωθείτε στην Ευρωπαϊκή Πίστη.

»Για την Ευρωπαϊκή Πίστη

»Με απέραντη αγάπη,

Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα