Πρόστιμο για την κακοποίηση σκύλου ύψους 30.000 ευρώ

Αρκετά βαρύ πρόστιμο, ύψους 30.000 ευρώ, επέβαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε 38χρονο από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για την κακοποίηση του σκύλου του.

Μάλιστα, το 50% του προστίμου πρέπει να καταβληθεί αμέσως.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν ιδιώτες στις 18 Οκτωβρίου, που ενημέρωσαν φιλοζωικό σωματείο, τα μέλη του οποίου κατέθεσαν μήνυση. Η παράβαση βεβαιώθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο, εκτός από τον εισαγγελέα, ενημέρωσε και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο 38χρονος είχε δεμένο και χτυπούσε τον σκύλο του, ενώ στην παρατήρηση των μελών του φιλοζωικού σωματείου δεν έδειξε μεταμέλεια, ούτε συμμορφώθηκε.

Το πρόστιμο των 30.000 ευρώ του επιβλήθηκε «για κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση σκύλου» και σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής το 50% του ποσού πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης και το υπόλοιπο εντός δύο μηνών. Αναφέρεται επίσης ότι μετά την πάροδο της προθεσμίας το πρόστιμο βεβαιώνεται από τον δήμο στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ έπεται και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα