Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο MEGA

Το περασμένο καλοκαίρι είχε προκληθεί σάλος από τη μετάδοση φωτογραφίας που απεικόνιζε ηλικιωμένη γυναίκα να προστατεύει με το σώμα της ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν μπροστά από μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών κατά την περίοδο των capital controls.

Το MEGA είχε χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία αυτή στο δελτίο ειδήσεων της 29ης Ιουνίου του 2015, ωστόσο η φωτογραφία δεν είχε ληφθεί έξω από τράπεζα της Αθήνας, αλλά στη Νότια Αφρική.

“Το ΕΣΡ έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών σχετικά με τη μετάδοση, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της 29ης.6.2015 του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL, που ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., φωτογραφίας εικονίζουσας μια ηλικιωμένη γυναίκα να προστατεύει με το σώμα της ένα άλλο πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά από μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με τον σταθμό, η φωτογραφία είχε ληφθεί «από τράπεζα χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας», ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες πρόκειται για φωτογραφία από τη Ν. Αφρική. Η φωτογραφία μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ με θέμα τα κρούσματα επιθέσεων μετά από αναλήψεις μετρητών και τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ. για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Yπενθυμίζεται ότι κατά τη χρονική περίοδο μεταδόσεως του ρεπορτάζ είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στη λειτουργία των τραπεζών λόγω της διακοπής λειτουργίας τους”.

foto

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα