Πρόταση και για παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!

Αναταράξεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου με μία απλή δήλωση, πριν καν αυτό εισέλθει για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Ο λόγος για το νομοσχέδιο που τελικά θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, μετά τη στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο στη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη για την υπόθεση Noor One, Μάκη Γιαννουσάκη. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο Σταύρος Κοντονής προτίθεται να φέρει ακόμη πιο… «προχώ» διατάξεις, με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να παθαίνουν απανωτά… μίνι εγκεφαλικά! Βέβαια, το κόμμα του κ. Καμμένου θα… αναγκαστεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης ό,τι κι αν αυτό λέει, ακόμη κι αν είναι αντίθετο με την Εκκλησία και τις απόψεις πολλών συντηρητικών βουλευτών, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η δεδηλωμένη!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Τουναντίον, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση βουλευτών όπως ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος άνοιξε ζήτημα προώθησης γάμου και παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται ανοιχτός για συζήτηση στις προτάσεις αυτές, αν και με μια ελαφρώς γενικόλογη διατύπωση: «Μας έδωσαν ιδέες και για το μέλλον, όσα είπαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Στα 15 έτη το όριο για τη δήλωση αλλαγής φύλου

Ο κ. Κοντονής κατέθεσε ήδη μία νομοτεχνική βελτίωση –όπως εξάλλου είχε προαναγγείλει- με την οποία το όριο για τον επαναπροσδιορισμό φύλου θα ανέρχεται σε 15 έτη. Υποστήριξε πως θα τεθεί προϋπόθεση για την αλλαγή αυτή να υπάρχει επιστημονική γνωμοδότηση από νοσοκομείο, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ακόμα, ανακοίνωσε θα καταθέσει έτερη νομοθετική βελτίωση στην οποία θα υποχρεώνει τα ληξιαρχεία να ενημερώνουν την εισαγγελία σε περιπτώσεις που υπάρχει ζήτημα ποινικού μητρώου του αιτούντα. Ο κ Κοντονής απέρριψε το αίτημα για τη πραγματοποίηση της φυλομετάβασης μέσω δήλωσης, λέγοντας ότι μπορεί να γίνει μόνο είτε μέσω δικαστικής απόφασης είτε διοικητικής πράξης.

Όπως ήταν φυσικό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασαν στις εν λόγω διατάξεις, είτε εμμέσως, είτε άμεσα. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποστήριξε πως ναι μεν το νομοσχέδιο βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, προϊδέασε όμως για πιθανές διαφοροποιήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Εμείς στους ΑΝΕΛ έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα για ψήφο κατά συνείδηση».

«Το νομοσχέδιο προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινωνία»

Παράλληλα ζήτησε από τον υπουργό να «θωρακίσει» το νομοσχέδιο έναντι του ενδεχομένου να αξιοποιηθούν οι διατάξεις του για να ανοίξει ζήτημα υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια που θα προκύψουν μετά την διόρθωση φύλου. «Παρακαλώ, εκλιπαρώ τον υπουργό να το κάνει», είπε. Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσίκης τόνισε: «Η συζήτηση του νομοσχεδίου προκαλεί ψυχολογικό σοκ στην ελληνική κοινωνία» και συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ν’ ανοίξει ο δρόμος για γάμο και τεκνοθεσία. «Προτείνω να παρέχετε ασπίδα προστασίας στην ελληνική οικογένεια: Να προβλεφθεί ότι δεν επιτρέπεται γάμος, σύμφωνο συμβίωσης ή τεκνοθεσία σε άτομα που έχουν κάνει διόρθωση φύλου».

Αντίδραση, πάντως, υπήρξε και από το ΚΚΕ με τον βουλευτή κ. Δελλή να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Νομίζετε ότι με τέτοια νομοσχέδια θα ξεπλύνετε τον ακραία αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής σας; Υποκριτικά αυτοπαερουσιάζεστε ως υποστηρικτές ατομικών δικαιωμάτων, την ώρα που καταπατάτε κοινωνικά δικαιώματα με την πολιτική σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα