Πρόταση ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ για κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία πρότεινε το ΠΑΜΕ προς τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Μάλιστα καλεί όπως συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση του ΠΑΜΕ, αλλά και να κανονιστεί η ημερομηνία της νέας 24ωρης απεργίας.

Αναλυτικά η πρόταση του ΠΑΜΕ προς την ΓΣΕΕ είναι η ακόλουθη: “Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του. Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί συνέχεια μετά την απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Καταθέτουμε την πρόταση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στη 1μ.μ. και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ.”

Για την ΔΕΗ

Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις νέες χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση είναι η εξής: “Πριν σβήσει το μελάνι από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τον τελευταίο δήθεν μνημονιακό προϋπολογισμό, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, έρχεται νέο χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που έχουν νυχτερινό ρεύμα, με νέες χρεώσεις που θα ισχύσουν από την 1 Γενάρη του 2018.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπει ότι για τη νυχτερινή κατανάλωση, η νέα κλίμακα θα είναι ίδια με την ημερήσια. Αυτό σημαίνει εκτίναξη της χρέωσης για όσους έχουν νυχτερινό ρεύμα με δραστικές αυξήσεις που θα φουσκώνουν τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πέρα από το πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, με τη νέα τιμολόγηση διευκολύνεται η απελευθέρωση της ενέργειας και η εμπορευματοποίηση της. Aποδεικνύεται πως οι νέες ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζονται, σημαίνουν ακριβότερες υπηρεσίες και αγαθά για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η 3η αξιολόγηση είναι το σκαλοπάτι για την 4η αξιολόγηση, με ακόμη πιο σκληρά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση είναι αμείωτη και διαρκής”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα