“Πρώτα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μετά η έξοδος στις αγορές”

“Πρώτα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μετά η έξοδος στις αγορές”. Αυτό διεμήνυσε, για μία ακόμη φορά, ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην Ελλάδα σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον με θέμα «Είναι η Ευρώπη προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση».

“Η Ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τη στρατηγική της εξόδου στις αγορές τόνισε αρχικά ο επικεφαλής του ESM.

Παρατήρησε όμως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει βγει από την πολύ δύσκολη φάση που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό που απομένει να γίνει είναι η εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές.

“Στο δρόμο της ανάπτυξης”

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης καθώς καταγράφηκε μια «υγιής» ανάπτυξη της τάξης του 0,5% τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ότι λόγω των χαμηλότοκων δανείων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα, η Αθήνα εξοικονομεί 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό της, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 5,6% του ΑΕΠ της χώρας.

Για την υπόθεση Γεωργίου

Ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε τέλος, μετά από ερώτηση, στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και των διώξεων κατά του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου απαντώντας ότι στην Ελλάδα έχει ασκηθεί «μεγάλη πίεση» και παρατηρώντας ότι η Ελλάδα για μια περίοδο 6-7 ετών δεν έλεγε την αλήθεια όσον αφορά τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα