Πρώτη ελληνική συμμετοχή στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «SEA ASIA 2017» στη Σιγκαπούρη

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού – HEMEXPO και τη Διεθνή & Ναυτική Βιομηχανική Ένωση – WIMA, διοργάνωσαν για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση & Συνέδριο  SEA ASIA 2017, 25 έως 27 Απριλίου 2017, στη Σιγκαπούρη.

Με το σύνθημα «Smart Ship Solutions. Greek marine equipment» και έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους τα τελευταία δύο χρόνια ο Enterprise Greece, η Hemexpo και η WIMA, πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στις δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα συμμετείχε στην SEA ASIA 2017 για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο με την παρουσία των πλέον δυναμικών εταιρειών του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες οι ακόλουθες 14 ελληνικές εταιρείες:

SELMA Α.Ε., ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS Α.Ε., SEABRIGHT, NANOPHOS Α.Ε., PSYCTOTHERM SA, D KORONAKIS S.A., Ι.&Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, ΟΥΤΕΚΟ ΑΒΕΕ, ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ, ΦΑΡΑΝΤ Α.Ε., OLYMPIA ELECTRONICS SA, CAPTAIN NEMO, MARINE TRAFFIC SA, ένωση WIMA, ενώ αντιπρόσωποι επιπλέον εταιρειών συμμετείχαν διαμέσου των  ενώσεων ΗΕΜΕΧΡΟ &WIMA.

Η  Διεθνής Ναυτιλιακή  Έκθεση & Συνέδριο SEA ASIA 2017, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Πραγματοποιείται από το 2007, και συνδιοργανώνεται από τη Ναυτιλιακή Ένωση Σιγκαπούρης και τη SEA TRADE. Θεωρείται ως γεγονός αιχμής κατά την εβδομάδα Ναυτιλίας στη Σιγκαπούρη, κατά την οποία οι ηγέτες της ναυτιλίας παγκοσμίως συμμετέχουν και ανταλλάσσουν απόψεις. Στην διοργάνωση του 2017, που είχε στόχευση την ψηφιακή τεχνολογία, συμμετείχαν 400 εταιρείες από 80 χώρες, πλέον των 10 εθνικών συμμετοχών, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες του κλάδου  ξεπέρασαν τους 20.000.

Εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτών επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, οι οποίες οδηγούν στη σύναψη νέων συμβολαίων και προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών της Σιγκαπούρης κ. Khaw Boon Wan, και ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Ιδρύματος της Σιγκαπούρης, κ.Andreas SohmenPao, ο οποίος στην ομιλία του κατά τα εγκαίνιά της έκθεσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας και την σημαντική παρουσία των ελληνικών εταιρειών, με καινοτόμα προϊόντα, στις αγορές της Ασίας. Τέλος, παρευρέθηκε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, κ. Ανδρέας Γκόρος, ο οποίος ενημέρωσε τους εκθέτες για τις συνθήκες της αγοράς στο Μεγάλο Ναυτιλιακό Κόμβο της Ν.Α Ασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα