Πρώτη κούπα η Άρσεναλ

Ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί πέρυσι να αμφισβητήθηκε περισσότερο από ποτέ στο μακρύ διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της Άρσεναλ, εξακολουθεί ωστόσο να έχει τον… τρόπο του κόντρα στην Τσέλσι με την οποία διατηρεί πελατειακές σχέσεις.

Οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν αντίδραση κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσέλσι και κατάφεραν  να κατακτήσουν (4-1 στα πέναλτι, 1-1 η κανονική διάρκεια) το Community Shield απέναντι στη συμπολίτισσα, όπως είχε συμβεί και στον τελικό του Κυπέλλου πριν λίγους μήνες.

Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι με τον Λακαζέτ, αλλά το… πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, βρέθηκε να χάνουν κιόλας. Ο Κέιχιλ είδε την κίνηση του Μόουζες, ο δεύτερος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0 για τους «μπλε» του Λονδίνου.

Η ομάδα του Βενγκέρ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε αρκετά την αντίπαλό τους και τελικά οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα δικαιώθηκε. Την ώρα, λοιπόν, που ο Πέδρο είχε αποβληθεί στο 80’ για άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω, ήρθε ο Κολάσινατς να συνδυάσει το επίσημο ντεμπούτο του με γκολ! Εκμεταλλευόμενος το ωραίο «γέμισμα» του Τσάκα, ο Βόσνιος αμυντικός πετάχτηκε και με εντυπωσιακή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.

Εκεί εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Νησί η νέα μέθοδος εκτέλεσης πέναλτι στη διαδικασία (ABBA, 1/2/2/2/2 κοκ), με τους Κουρτουά, Μοράτα να αστοχούν (back to back) για την Τσέλσι (μόνο ο Κέιχιλ ήταν εύστοχος), τους Γουόλκοτ, Μονρεάλ, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού να ευστοχούν για την Άρσεναλ και να της… χαρίζουν την κούπα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα