Πρώτος ο Βερβεσός στους δικηγόρους της Αθήνας, στον β’ γύρο με Αναστασόπουλο

Ο Δημήτρης Βερβεσός, μία παλιά καραβάνα στον συνδικαλισμό των Αθηναίων δικηγόρων ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Δ. Βερβεσός συγκέντρωσε την προτίμηση του 25,71%  των ψήφων και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Αναστασόπουλο (υποστηρίχθηκε από μέρος της Ν.Δ.) που πήρε το 17,50% .

Αντίθετα οι κυβερνητικοί υποψήφιοι και οι δύο μαζί (Δαμασκόπουλος και Μαντάς) απέσπασαν το 8,5%. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι: Δημήτριος Βερβεσός 25,71%, Δημήτριος Αναστασόπουλος 17,50%, Φώτιος Κωτσής 9,75%, Παναγιώτης Περάκης 8,6%, Θεμιστοκλής Σοφός 7,86%, Χριστίνα Κουντούρη 5,91%, Νικόλαος Δαμασκόπουλος 5,33%, Παναγιώτης Γαλετσέλης 5,93%, Άγγελος Βρεττός 4,94%, Βασίλειος Βραχιώτης 3,68%, Θεόδωρος Μαντάς 3,48% και Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου 2,41%.

Βερβεσός και Αναστασόπουλος θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.  Να τονιστεί ότι η αποχή ξεπέρασε το 44%.

Οι δύο μονομάχοι δήλωσαν τα ακόλουθα:

ΒΕΡΒΕΣΟΣ: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά με ασφάλεια και σιγουριά, μακριά από κομματικές επιλογές και διαχωριστικές γραμμές. Τα προβλήματα μας δεν έχουν χρώμα. Η λύση τους απαιτεί Γνώση, Εμπειρία, Αποτελεσματικότητα. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια των δικηγόρων”.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ήρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά «ναι» στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα