«Πρώτος στόχος η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής»

«Η ανάπτυξη και η προστασία των στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση θα πρέπει να είναι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, και μάλιστα «όχι με λόγια, αλλά με πράξεις». Την ίδια ώρα, η Αγ. Κωνσταντίνου σημειώνει ότι η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκεται σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:
«Οι θετικές παραδοχές της Κομισιόν για τη δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με την έγκριση της Ευρωζώνης για την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,5 δις ευρώ επιβεβαιώνουν ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκεται σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση. Χωρίς διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης, αλλά και εφησυχασμού, επισημαίνουμε ότι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η προστασία των στρωμάτων εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Οχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις. Αντιθέτως πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση.

Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι η άμεση προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα