Πρώτο δείγμα θετικό για ΑΕΚ, 1-1 με την Καρπάτι

Θετικές εντυπώσεις άφησε στο πρώτο της φιλικό για τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, απέναντι στην πολύ πιο έτοιμη αγωνιστικά Καρπάτι Λβιβ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Η Ένωση αγωνίστηκε απέναντι στους Ουκρανούς με διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, όμως και στα δύο ήταν ανώτερη, δημιούργησε ευκαιρίες και αν οι ποδοσφαιριστές της είχαν πιο καθαρό μυαλό, θα είχε πετύχει αρκετά γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους παίκτες του να παρουσιάζουν καλή εικόνα, να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί επιθετικά και αμυντικά να αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο από δυο τρία προσωπικά λάθη, στα οποία ρόλο βέβαια παίζει και η κούραση. Ο Ισπανός τεχνικός είδε τον Γιώργο Γιακουμάκη να… ανοίγει λογαριασμό στο ντεμπούτο του, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να απειλεί την αντίπαλη άμυνα, τον Άρνορ Τρίστασον να δίνει τα πρώτα δείγματα της ποιότητάς του και τον Μάρκο Λιβάγια να είναι μέσα στις φάσεις, αλλά να μη βρίσκει δίχτυα.

Στο 10’ Κλιότς έκλεψε τη μπάλα από λάθος του Λόπες, έστρωσε στον Τσατσούα και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Η απάντηση ήρθε στο 19′ από εξαιρετική κομπίνα: ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε πλασαριστά φάουλ για τον Γκάλο, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γιακουμάκης με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-1.

ΑΕΚ (α’ ημίχρονο): Μπάρκας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Αντωνίου, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ (β’ ημίχρονο): Μπάρκας (76′ Τσιντώτας), Μπακάκης, Βινίσιους, Βράνιες (69΄ Τσόσιτς), Μανωλάς (86′ Γιανούτσος), Γιόχανσον (86′ Μπάμπης), Γαλανόπουλος, Μεληκιώτης (86΄Βλαχομήτρος), Τρίστασον, Μάνταλος (86′ Μάνταλος), Λιβάγια.

Καρπάτι: Μούισακ (46′ Πιντκίβκατ), Οσμάν, Λομπάι, Βίζντρικ, Μιρονιτσένκο, Άρκες (71′ Ντεβέλκο), Χουντόμπιακ (71′ Κάτσουκ), Χόλοντιουκ (79′ Σούλτς), Τσατσούα (62′ Χρίσιο), Κσιόνς, Κλιότς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα