Πρώτο μέλημα το στόπερ!

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στηρίχθηκε σε αρκετούς Κύπριους παίκτες προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του ΑΠΟΕΛ και εν τέλει να του χαρίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο φαίνεται πως ο πρώτος που θα θελήσει να φέρει στην ΑΕΚ από τη Λευκωσία είναι Βραζιλιάνος. Ο λόγος για τον Κάρλος Ρομπέρτο Ντα Κρουζ Τζούνιορ, ή αλλιώς Καρλάο.

Ο 30χρονος στόπερ, γεννημένος στο Σάο Πάoλο το 1986, γράφτηκε από μικρός στις ακαδημίες της Κορίνθιανς και σε ηλικία 20 χρονών πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες στην ανδρική ομάδα, σε μία πολύ κακή περίοδο, όμως, για το τεράστιο σύλλογο της Βραζιλίας. Η γαλλική Σοσό προσέφερε 800 χιλιάρικα και οι άνθρωποι της Κορίνθιανς αποφάσισαν να τον πουλήσουν χωρίς πολλά-πολλά το καλοκαίρι του 2008 και από τότε μέχρι και το 2014 ο Καρλάο ήταν εκ των ηγετών της άμυνας των Γάλλων.

Μία χρονιά μάλιστα κατάφερε να βγει στην Ευρώπη με τους Γάλλους, αλλά όταν το 2014 επήλθε ο υποβιβασμός προτίμησε να φύγει και έκανε δεκτή την πρόταση του ΑΠΟΕΛ για τριετές συμβόλαιο με καλές αποδοχές. Στην Κύπρο έκανε αμέσως τη διαφορά και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τα τρία από τα τέσσερα τρόπαια που διεκδίκησε.

Η ΑΕΚ μπορεί να τον αποκτήσει αν το εισηγηθεί ο Κετσπάγια καταβάλλοντας 300.000 ευρώ στον ΑΠΟΕΛ, αφού τόση είναι η ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Είναι καθαρά θέμα επιλογή τους Γεωργιανού τεχνικού. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση αυτή τη στιγμή για τον Καρλάο και είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ μπορεί να καλύψει το κασέ του, αλλά και να του προσφέρει ένα ωραιότατο τριετές συμβόλαιο.

Ο Καρλάο παίζει ως στόπερ, αλλά έχει αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ, αλλά και ως «κόφτης». Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως υπάρχει κι ένα σενάριο που θέλει τον Καρλάο να δύναται να αποδεσμευτεί και χωρίς το ποσό των 300.000 ευρώ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα