Πυρά Ζώη κατά Στουρνάρα

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς, Χρήστος Ζώης, με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας Στουρνάρα (ΑΠ 1251/67), με την οποία «απαλλάσσονται από οφειλές άνω του 1 δισ. ευρώ μεγάλες εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Ζώης, «μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ο κ. Στουρνάρας κατάφερε επιτέλους να διευκολύνει τα τεράστια συμφέροντα στον κλάδο των πετρελαιοειδών, κρύβοντας σε μία τροπολογία – ντροπή την απαλλαγή τους από οφειλές, που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ».

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας «διανέμει μόλις 400 εκ. ευρώ στους υπερχρεωμένους και γονατισμένους από τους φόρους Έλληνες πολίτες και χαρίζει πάνω από 1 δισ. κυρίως στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Μάλιστα, καλεί τον «τελευταίο υπουργός των Μνημονίων» όπως τον αποκαλεί να δώσει εξηγήσεις. «Εξηγήσεις στα εκατομμύρια των Ελλήνων, στους δανειολήπτες, στους μικροομολογιούχους, στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας και όχι τη θαλπωρή, την οποία παρέχει απλόχερα στα μεγάλα συμφέροντα» επισημαίνει κλείνοντας ο κ. Ζώης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα