Πως την πάτησε έτσι ο Κλοπ;

Καταραμένη ομάδα δείχνει η Λίβερπουλ που αν δεν είχε πάρει αυτό το Champions League στην Κωνσταντινούπολη θα διένυε μία πραγματικά τραγική… 28ετία.

Πέρσι κατέφτασε στο βρετανικό λιμάνι ο Γιούργκεν Κλοπ και πολλοί πίστεψαν πως με τον Γερμανό προπονητή οι «ρεντς» θα επιστρέψουν μετά από χρόνια σε ρόλο πρωταγωνιστή. Φαίνεται, όμως, πως έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που έχει αλλάξει dna. Που διατηρεί τον κόσμο της και εξακολουθεί να έχει μία απίθανη έδρα, που παίζει επιθετικά και πάντα με το αίσθημα του φαβορί, αλλά που δεν τα καταφέρνει.

Φέτος τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πέραν ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δείχνει πολύ χειρότερη ομάδα από Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Τσέλσι και Άρσεναλ. Αυτή τη στιγμή είναι ένατη στη βαθμολογία μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις, μόλις πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με αρνητική διαφορά τερμάτων (14-16). Στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος έχει μία νίκη.

Η Λίβερπουλ διατηρεί αυτό το πρόσωπο στην Αγγλία. Στην Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα καταφέρνει. Είναι το καταφύγιό της. Εκεί παραμένει φόβητρο. Στην Αγγλία, όμως, κάθε ομάδα παλεύει να την κάμψει. Παρά το απίθανο ρόστερ της, δείχνει τρομερές αμυντικές αδυναμίες. Για να δούμε τι θα καταφέρει στη συνέχεια και αν θα ανακάμψει.

Όσον αφορά στον Κλοπ, για την ώρα δέχεται την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου. Και αυτό διότι 28 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά και οι οπαδοί της Λίβερπουλ μάλλον έχουν πάθει ανοσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα