Πόλεμος ανακοινώσεων ΥΕΝ – ΠΝΟ με την απεργία να συνεχίζεται

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην επιστολή της ΠΝΟ, προς τον υπουργό, Π. Κουρουμπλή, τον οποίο κατηγορούν για «δήθεν» δεσμεύσεις υπέρ της λύσης των προβλημάτων τους, αλλά και για το γεγονός ότι προσπαθεί να τους φέρει απέναντι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, το υπουργείο ζητά από την διοίκηση της ΠΝΟ να λάβει υπόψη της και το δικαίωμα άλλων πληθυσμιακών ομάδων «εκτός βέβαια και αν οι σκοποί της είναι άλλοι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους και ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών, αλλά και για τους νησιώτες παραγωγούς με ευπαθή προϊόντα, ο διάλογος είναι η λύση», υποστηρίζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους της στάσης της ΠΝΟ.

«Μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η αδιάλλακτη στάση της ΠΝΟ που συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όχι μόνο έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, αλλά ζητάει να συνεχιστεί και ο διάλογος, για να βρεθεί οριστική λύση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση απέρριψε από την πρώτη στιγμή τον βασικό λόγο κινητοποίησης της ΠΝΟ. Το ενδεχόμενο δηλαδή αύξησης του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος των κατωτέρων πληρωμάτων και των αξιωματικών, από 10% και 15% που είναι σήμερα, μέχρι και το 45%, δηλαδή την ενδεχόμενη εξομοίωσή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα