“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ-καναλιών

Το νέο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά, σχετικά με τo ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού χρόνου, δεν άρεσε καθόλου στους καναλάρχες, οι οποίοι ετοιμάζουν νέα προσφυγή στο ΣτΕ.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών, οι οποίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παρουσίασαν τις θέσεις τους σχετικά με τον νέο διαγωνισμό που προετοιμάζεται για την αδειοδότηση.

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΕΙΤΗΣΕΕ, Στρατή Λιαρέλλη, εφόσον το ν/σ ψηφιστεί ως έχει, με την πρώτη διοικητική πράξη που θα υπογραφεί, θα κατατεθεί αίτηση ακύρωσης λόγω αντισυνταγματικότητας στο ΣτΕ. «Εχουμε τρεις επιλογές. Ή θα κλείσουμε (ως επιχείρηση) ή θα κάνουμε αντάρτικο ή θα προσφύγουμε (στο ΣτΕ). Επιλέγουμε την τρίτη επιλογή», σχολίασε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΙΤΗΣΕΕ, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Χρόνου, εκτός από αντισυνταγματικό, είναι στην πράξη και ανεφάρμοστο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πάνο Κυριακόπουλο, ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να υλοποιηθεί.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στους καναλάρχες, προαναγγέλλοντας πως “δεν θα διαρκέσει για πολύ η παράνομη εκπομπή σας”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) επιβεβαίωσε πως το καθεστώς ασυδοσίας το οποίο τους παραχώρησαν η ΝΔ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει “δεύτερη φύση”.

Υπενθυμίζουμε στην ΕΙΤΗΣΕΕ πως τα κανάλια τους εξακολουθούν να εκπέμπουν παράνομα κι αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ ακόμα. Επίσης, ο νόμος με τον οποίο διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις άδειες τον Σεπτέμβριο του 2016 δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Το ΕΣΡ πρέπει να συμμορφωθεί στη συνταγματική επιταγή και να διεξάγει άμεσα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα