«Πόλος καλλιτεχνικής δημιουργίας το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά»

Θετικός είναι ο απολογισμός για το Δημοτικό Θέατρο  Πειραιά, πέντε μήνες μετά την επαναλειτουργία του, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς. «Κατάφερε να γίνει «ένας πόλος καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτισμικής ανάτασης και να κερδίσει το κοινό του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τα  εγκαίνια του τον Οκτώβριο, είπε ο Τάκης Τζαμαριάς «το θέατρο κατάφερε να βρει το βηματισμό του, γνωρίστηκε με το κοινό του, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του, κερδίζοντας την αξιοπιστία του».

Ο στόχος που έχει θέσει ο Τάκης Τζαμαριάς δεν είναι μόνον να προσεκλύσει τους Πειραιώτες αλλά και τους Αθηναίους. «Προς το παρόν, το 40% των θεατών μας είναι από τον Πειραιά ενώ το υπόλοιπο 60% έρχεται από το κέντρο», ανέφερε ο Τάκης Τζαμαργιάς.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις νέες παραγωγές που θα φιλοξενήσει το θέατρο την επόμενη σεζόν.

Ανάμεσα σε αυτές, συναντάμε την «Κοιλάδα των εκπλήξεων», τη νέα παραγωγή του Πίτερ Μπρουκ με την ελληνικής καταγωγής Βρετανίδα βραβευμένη ηθοποιό Κάθριν Χάντερ που αναμένεται να ανέβει τον προσεχή Νοέμβριο. Τέλος στα άμεσα σχέδια του οργανισμού-όπως αποκάλυψε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου, είναι να φιλοξενήσει και δικές του παραγωγές, συνέργειες με άλλους πολιτιστικούς φορείς όπως την ΕΛΣ και το Εθνικό θέατρο αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητών και νέων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα