«Πόρτα» Μηλιού σε κυβερνητική συνεργασία με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

 Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, διεμήνυσε ο Γιάννης Μηλιός. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής,  χαρακτήρισε «στρατηγικά λάθος» την αφήγηση για άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και διατυπώνει την άποψη ότι ο αποκλειστικός στόχος του κόμματός του θα πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του».

Ο κ. Μηλιός προσθέτει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντραοαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην ΚΕ, ενώ σημειώνει: «αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».

Σε ότι αφορά το χρέος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τη ΝΔ, πως σύντομα θα παρουσιάσει συνολική πρόταση για λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος του δημοσίου χρέους και επισημαίνει: «αυτή η πρόταση θα αποτελεί ήδη στοιχέιο διαπραγμάτευσης, εν όψει της επερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που προτείνει η ΝΔ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει αυτή κυβέρνηση, οι πράξεις της οποίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα