«Πόρτα-πόρτα» ο Νίκος Νικολόπουλος σε όλη την Πελοπόννησο

Ο προεκλογικός αγώνας για κάθε υποψήφιο είναι ένας δύσκολος προσωπικός αγώνας για τον σταυρό και την μάχη της εκλογής. Για το Νίκο Νικολόπουλο όμως, ιδιαίτερα αυτές οι εκλογές, σηματοδοτούν έναν παραταξιακό και συνάμα, εθνικό αγώνα.

Αν και βέβαιος ότι οι ώρες των Σαμαρά – Βενιζέλου είναι πλέον μετρημένες, εντούτοις αγωνίζεται ώστε οι ΑΝΕΛ να αποτελέσουν την πολιτική δύναμη πάνω στην οποία θα «ακουμπήσουν» οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αυτοδυναμία, και μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα εκπροσωπεί την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, να κυβερνήσει τον  τόπο από τις 26 Ιανουαρίου.

«Οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, δεν φταίνε για την πολιτική του Σαμαρά, ή για το γεγονός πως αυτός και μια μικρή ομάδα γύρω του, μετέτρεψαν την κοινωνική κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νεοφιλελεύθερο παραμάγαζο της Μέρκελ και του κάθε Έλληνα ή ξένου νταβατζή. Οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να διασώσουν τον Σαμαρά λοιπόν, αλλά να στηρίξουν τους ΑΝΕΛ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί την κοινωνική κεντροδεξιά και να σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε ακραία τάση του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό το μήνυμα μεταφέρει παντού ο Νίκος Νικολόπουλος. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε παντού! Όχι μόνο στην Αχαΐα, την δική του εκλογική περιφέρεια. Αλλά και στον Πύργο, το Μεσολόγγι, την Κεφαλονιά, την Τρίπολη και αλλού.

«Σαρώνει» την Πελοπόννησο, την Ρούμελη και τα νησιά του Ιονίου ο Αχαιός πολιτικός και παντού, στέκει ο ίδιος ανάμεσα στους πολίτες, μοιράζει φυλλάδια των ΑΝΕΛ, μιλάει με κόσμου και τους καλεί όλους να ψηφίσουν… «Ψηφίστε απελευθέρωση» τους λέει.

Και συνεχίζει: «Σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες, συμμετείχαν δεξιοί και αριστεροί Έλληνες πατριώτες. Έτσι και τώρα, θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας όλοι μαζί, δεξιοί και αριστεροί. Και έτσι πρέπει να γίνει… Γιατί εάν η χώρα κυβερνηθεί… μονόπαντα σε αυτή την κρίσιμη φάση, κινδυνεύουμε από τους ακραίους, τους παλαβούς, τους άμυαλους… Και τέτοιοι υπάρχουν παντού. Ειδικά σε κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ…».

Ο Νίκος Νικολόπουλος, μέρα με την μέρα κερδίζει αυτό τον αγώνα. Και γι’ αυτό όλοι τον βλέπουν χαμογελαστό και αισιόδοξο. Βλέπει ότι το μήνυμα περνάει… Οι πολίτες καταλαβαίνουν πια, ότι η κεντροδεξιά ψήφος είτε μπορεί να δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να τον ωθήσει σε συνεργασίες. Και προτιμούν το δεύτερο. Δίνοντας δύναμη στους ΑΝΕΛ, για τους οποίους οι εκλογικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως όλο και ανεβαίνουν.

Ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας των ΑΝ. ΕΛ., δίνει την μάχη του σταυρού και της εκλογής, όπως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι. Παράλληλα όμως δίνει και τον αγώνα για τα ιδανικά και τις αξίες του.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογός του με πολίτη, πριν λίγες μέρες, ο οποίος του δήλωσε ότι ενώ τον εκτιμάει σε προσωπικό επίπεδο για την αγωνιστικότητά του, εντούτοις θα ψηφίσει ΝΔ γιατί δεν θέλει να δει τον Τσίπρα να «επελαύνει».  Τότε ο Νικολόπουλος του απάντησε: «Βρε, ποιος είναι η ΝΔ; Ο Σαμαράς ή εγώ; Αυτός τον έσβησε τον πυρσό, εγώ τον κράτησα αναμμένο. Αυτός προσκύνησε τον κατακτητή, εγώ τον πολεμάω. Αυτός σε εξαθλίωσε, εγώ αγωνίζομαι για σένα. Και ποιος μπορεί να σταματήσει την επέλαση του Τσίπρα; Εγώ ή ο Σαμαράς; Εκείνος χάνεται, φεύγει. Εγώ θα είμαι εκεί, δίπλα στον Τσίπρα, να κρατάω χαλινάρι… Σκέψου αδελφέ. Σκέψου καλά! Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες. Μία και μόνη. Την ψήφο σου…»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα