Πόση Premier League να αντέξουμε;

«Σίγουρα είναι η καλύτερη θέση στην οποία θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε, αλλά τι να λέμε τώρα; Η Σίτι είναι ομαδάρα, η Τσέλσι επίσης, τι να πω και για την Άρσεναλ… Και ποτέ μα ποτέ μην ξεγράφουμε τη Γιουνάιτεντ. Είμαστε πρώτοι τώρα, αλλά αν τερματίσουμε πέμπτοι ή έκτοι θα είναι αποτυχία με τόσους σπουδαίους αντιπάλους». Τάδε έφη, Γιούργκεν Κλοπ, ο προπονητής της πρωτοπόρου Λίβερπουλ στο ένα και μοναδικό αγγλικό πρωτάθλημα.

Ναι, και στη Γερμανία γίνεται μάχη και δεν είναι καθόλου αστείο το ότι η Λειψία είναι πρώτη και η Χοφενχάιμ αήττητη. Αλλά σάμπως και στην Αγγλία δεν το πήρε η Λέστερ πέρσι. Το θέμα είναι ότι στο νησί υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις ομαδάρες με τέσσερις σούπερ προπονητές και βλέπουμε ένα πρωτάθλημα που είναι πραγματικά μαγικό.

Πρώτη η Λίβερπουλ, λοιπόν, με 26 βαθμούς και τέρματα 30-14. Αυτή είναι η καλύτερη επίθεση. Δεύτερη η Τσέλσι με 25 πόντους και τέρματα 26-9. Αυτή είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων. Τρίτη η Σίτι με 24 πόντους και τέρματα 25-10. Μία ομάδα που πρόσφατα σμπαράλιασε την Μπαρτσελόνα. Στην τρίτη θέση ισοβαθμεί η Άρσεναλ με γκολ 24-11 που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League με μπαλάρα. Και δεν είναι μόνο αυτοί.

Η Τότεναμ με 21 πόντους δικαιούται να ελπίζει και να διεκδικεί. Με τέρματα 15-6 έχει την καλύτερη άμυνα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει έδαφος, έχει 18 βαθμούς, αλλά παίκτες όπως ο Πογκμπά και ο Ιμπραήμοβιτς. Έχοντας ήδη παίξει με Σίτι,λ Τσέλσι και Λίβερπουλ, αν νικήσει την Άρσεναλ την άλλη αγωνιστική ίσως μπει στο κόλπο.

Μιλάμε για φαινομενικό πρωτάθλημα. Λογικό, διότι μιλάμε για βαριές φανέλες, παικταράδες και τους κορυφαίους προπονητές. Κάθε αγωνιστική περιέχει 5 ή 6 ματς που τα βλέπεις με ενδιαφέρον διότι παίζει ένας επίδοξος πρωταθλητής κόντρα σε μία ομάδα που θα σχιστεί να του κόψει βαθμούς. Να είχαμε χίλια μάτια  να βλέπουμε κάθε αγώνα. Την επόμενη αγωνιστική εκτός από το Γιουνάιτεντ- Άρσεναλ, η Λίβερπουλ παίζει με τη Σαουθάμπτον εκτός, η Τσέλσι δοκιμάζεται στην έδρα της Μίντλεσμπρο, η Σίτι πάει στο Λονδίνο για να κοντράρει την Κρίσταλ Πάλας και η Τότεναμ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ. Κάποιος θα γκελάρει και το ενδιαφέρον θα παραμείνει στα ύψη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα