Πότε θα καταβληθούν τα “κουτσουρεμένα” εφάπαξ σε 7.000 δικαιούχους – Ποιους αφορά

Και καθυστέρησε – η κυβέρνηση περιμένει την εκταμίευση των 2,8 δισ.ευρώ προκειμένου να τα πληρώσει-
και θα δοθεί και ψαλιδισμένο το εφάπαξ σε 7.000 δικαιούχους οι οποίοι θα δουν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Τα εφάπαξ θα καταβληθούν σε 5.000 ασφαλισμένους του Δημοσίου, 1.000 του ΤΑΠΙΤ και 1.000 του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ -τράπεζες). Το δημόσιο θα καταβάλλει τον Οκτώβριο τα χρήματα όσων έκαναν αίτηση τον Δεκέμβρη του 2013, ενώ τον Νοέμβριο θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων που έκαναν αίτηση αρχές του 2014.

Τους επόμενους μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο οι πληρωμές θα μπουν και πάλι στον πάγο λόγω της διοικητικής διαδικασίας συγχώνευσης των Ταμείων Πρόνοιας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο εφάπαξ στον δημόσιο τομέα είναι μειωμένο από 15,64% έως 18,26% σε σχέση με το βοήθημα που είχαν λάβει οι υπάλληλοι σε αντίστοιχη κατάσταση που έφυγαν πριν από την 1/9/2013.

Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι:

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που έφυγαν μετά την 1/9/2013 με 25ετία
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που έφυγαν με 30ετία ή 35ετία
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το εφάπαξ συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές που έχει ο δικαιούχος του προς το δημόσιο, έτσι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα