Πότε καταβάλλονται προνοιακά επιδόματα και επίδομα θέρμανσης

Με αγωνία περιμένουν χιλιάδες δικαούχοι να ακούσουν απο επίσημα χείλη το πότε θα γίνει η πληρωμή προνοιακών επιδομάτων και επιδόματος θέρμανσης.

Με τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο περιορίστηκε η «τρύπα» στα έσοδα του Προϋπολογισμού κυρίως λόγω ΕΝΦΙΑ, το κράτος φαίνεται πως είναι σε θέση να πληρώσει υποχρεώσεις και επιδόματα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρώσει περίπου 30 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που έχουν υποβάλει αιτήσεις από πέρυσι και μέχρι στιγμής είτε έχουν εισπράξει μέρος του επιδόματος είτε τίποτα. Η τελευταί δόση του περυσινού επιδόματος πρόκειται να ανέλθει γύρω στα 120 ευρώ.

Παράλληλα την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 109.029.404 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Αυτά αφορούν σε 170.000 οικογένειες και θα χρειαστούν 7-8 ημέρες για να μεταφερθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Άρα η όλη διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί ως τις 20 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα