Πώς ένας Έλληνας πεζοναύτης εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη

Επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε σε  τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι από έναν ένοπλο (τραυματίστηκαν τρία άτομα), τον οποίο ακινητοποίησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν συνέλαβαν οι αρχές στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς (βόρεια Γαλλία). Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση του τζιχαντιστή που ήθελε να προκαλέσει μακελειό στην υπερταχεία και στην μετέπειτα σύλληψή του είχαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες, ο ένας Ελληνοαμερικανός.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί πεζοναύτες Άλεκ Σκαρλάτος και Άντονι Σάντλερ είναι οι ηρωικοί άνδρες που εξουδετέρωσαν τον Μαροκινό τζιχαντιστή πριν σφάξει αθώους ανθρώπους.

«Πιάστε τον», φώναξε ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος (όταν είδε τον ένοπλο τζιχαντιστή να βγαίνει οπλισμένος μέσα από την τουαλέτα, στην υπερταχεία που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι.

Με το σύνθημά του αυτός και δύο ακόμα φίλοι του, ο Άντονι Σάντλερ (και ο Σπένσερ Στόουν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Μαροκινό τζιχαντιστή που οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, ήθελε να προκαλέσει λουτρό αίματος μεταξύ των επιβατών του τρένου.

Ο Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος, μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον, είναι ένας από τους τέσσερις συνολικά άνδρες (ο τέταρτος είναι ένας Βρετανός, ο Κρις Νόρμαν – Chris Norman) που πήραν την πρωτοβουλία και όρμησαν στον τζιχαντιστή, σώζοντας εκατοντάδες ζωές από βέβαιη σφαγή.

Επέβαιναν στην υπερταχεία Thalys 9364 που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη όταν το τρένο βρισκόταν σε βελγικό έδαφος.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος και οι δύο φίλοι του κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν τον τζιχαντιστή να βάζει τον γεμιστήρα στο καλάσνικοφ, με το οποίο ήταν οπλισμένος, μέσα στην τουαλέτα του τρένου.

Η ελληνική σημαία στο προφίλ του Άλεκ Σκαρλάτου στο Facebook.

Ο Άλεκ Σκαρλάτος, που ζει στο Ρόζενμπουργκ του Όρεγκον, βρισκόταν σε προσωπική άδεια από την Εθνοφρουρά του Όρεγκον και έκανε διακοπές στην Ευρώπη με τους φίλους του Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ.

Ο 22χρονος Άλεκ Σκαρλάτος μόλις είχε γυρίσει, ένα μήνα πριν, από το Αφγανιστάν. Υπηρετεί στη 41η Ταξιαρχία της Εθνοφρουράς του Όρεγκον.

Ως γνήσιος Έλληνας ο Άλεκ Σκαρλάτος, μετά την εξουδετέρωση του τζιχαντιστή στο τρένο, τηλεφώνησε στους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν, να τους πει τι συνέβη.

Χάρη στην στρατιωτική εκπαίδευση τόσο του ίδιου, όσο και του φίλου του Άντονι Σάντλερ, κατάφεραν να βγάλουν εκτός μάχης τον τζιχαντιστή.

Η μάχη με τον τρομοκράτη

Ο Μαροκινός τζιχαντιστής γέμισε το καλάσνικοφ του στην τουαλέτα του τρένου προετοιμαζόμενος για την επίθεση.

Ο Σκαρλάτος και οι φίλοι του τον άκουσαν, προετοιμάστηκαν και μόλις βγήκε του όρμησαν. Ο τζιχαντιστής πυροβόλησε εναντίον τους με το πιστόλι, τραυματίζοντας τον ένα της παρέας.

Στη μάχη σώμα με σώμα, κατάφεραν να αφοπλίσουν τον τζιχαντιστή, ωστόσο ο παρανοϊκός Μαροκινός κατάφερε να μαχαιρώσει ακόμα έναν.

Οι ηρωικοί άνδρες κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον παρανοϊκό Μαροκινό τζιχαντιστή, αλλά ο Στόουν και δύο ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα