Πώς αντέδρασε η Μόσχα στον βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε η Β. Κορέα κατά της Ιαπωνίας

Στο πάτημα του κουμπιού του Κιμ Γιονκ Ουν και την εκτόξευση πυραύλου που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία αναφέρθηκε η Μόσχα.

Η τελευταία εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα δείχνει ότι δεν ήταν «παραπλανητική» η απειλή της ότι θα ρίξει τέσσερις πυραύλους κοντά στο νησί Γκουάμ, δήλωσε  ο Κονσταντίν Κόσατσεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε σήμερα έναν βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Ο πύραυλος αυτός φαίνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να είναι ένας μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Βόρεια Κορέα.

«Δυστυχώς η Πιονγκγιάνγκ απέδειξε ότι οι απειλές της εναντίον της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο Γκουάμ δεν είναι παραπλανητικές», τόνισε ο Κόσατσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η απόφαση που υιοθέτησε στις αρχές Αυγούστου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν έχει πετύχει τον στόχο της.

«Η προκλητική αυτή εκτόξευση επιβεβαιώνει “το αδιέξοδο” γύρω από το βορειοκορεάτικο πρόβλημα: Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε στις αρχές του μήνα δεν πέτυχε τον στόχο της, καθώς η κατάσταση έχει μετατραπεί σε μια διμερή αντιπαράθεση μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ», επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα