Πώς είδαν την τηλεμαχία Κουμουνδούρου και Συγγρού

To ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη το βράδυ της Δευτέρας  ήταν, πιο “ζωντανό” από εκείνο που προηγήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε όλους τους πολιτκούς αρχηγούς και τα δύο κομματικά επιτελεία δηλώνου ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών. 

Συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού εκτιμούσαν χθες, ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εντυπώσεις και δεν έδωσε έδαφος στον κ. Μεϊμαράκη, ενώ όπως λένε στην Κουμουνδούρου, το κόμμα τους έχει πάρει πάλι το προβάδισμα και ο στόχος στο ντιμπέιτ ήταν να μην μπορέσει ο κ. Μείμαράκης να κερδίσει πόντους.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει και δεν παρασύρθηκε, «πέρασε» τα διλήμματα που ήθελε να θέσει στους πολίτες και ανέδειξε τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές των δύο κομμάτων.

Υποστήριζαν επίσης ότι ο κ. Mεϊμαράκης εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού ενώ αντιθέτως λένε πως ο κ. Tσίπρας ήταν ειλικρινής, ευθύς και τεκμηριωμένος.

Ικανοποίηση για την εικόνα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ αλλά και οργή για την διοίκηση της ΕΡΤ επικρατεί στη Συγγρού. Το «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο εκτιμά ότι ο πρόεδρος του κόμματος κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα και να τον κάνει να απολογηθεί.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα όσα λένε από τη Συγγρού, εμφανίστηκε αποφασισμένος και δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ουσιαστικά να πέσει τίποτα κάτω και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κάθε ερώτηση που του απεύθυναν οι δημοσιογράφοι για να αποδομήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήριζε διαρκώς τον Αλέξη Τσίπρα «νεομνημονιακό» και έλεγε διαρκώς ότι από τότε που υπέγραψε το μνημόνιο, μαζί με τον Πάνο Καμμένο δεν τον αναγνωρίζει, καθώς γνωρίζει πως το μνημόνιο είναι κάτι που ενοχλεί τον πρώην πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα