«Πώς θα βγούμε από τον “στενό κορσέ” της εποπτείας»

Για να γλιτώσουμε από τον «στενό κορσέ» της επιτροπείας μία είναι η συνταγή, να παράγουμε. Αυτό δήλωσε από το Κιλελέρ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες του εγχώριου μοντέλου παραγωγής, είναι η παραγνώριση του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Παράλληλα εξέφρασε την ενόχλησή του, απέναντι στην αδικαιολόγητη, όπως είπε , εμμονή της Τρόικας στην εφαρμογή προτάσεων, που αποδεδειγμένα όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία αλλά θα πλήξουν παραγωγικούς της τομείς.

«Νομίζω», είπε, «ότι προς το συμφέρον και των ιδίων, αλλά κυρίως προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, δεν είναι η χώρα να βρίσκεται συνεχώς με το άγχος της συμμόρφωσης σε νέους όρους και χρονοδιαγράμματα.

Ο σκοπός είναι να ορθοποδήσει η οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που είναι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα, και να μη διαρραγεί η κοινωνική συνοχή».

Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις εκλογές που έρχονται τελικά θα εκτιμηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να ξεκολλήσει η οικονομία από το τέλμα της ύφεσης και να σταθεί στα πόδια της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα