«Πώς θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη»

To πώς θα επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμφωνία με του δημοσίου της ΕΤΕπ.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως «βασικούς πυλώνες» του οδικού χάρτη για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης και τη δημιουργία ενός διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επαναφορά του waiver.  Τόνισε δε, ότι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της ΕΤΕπ αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσακαλώτος

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής: Η Ελλάδα αλλάζει πλέον σελίδα καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μετατραπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης σε έναν ενάρετο κύκλο δίκαιης ανάπτυξης, με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε η εκταμίευση των 7.5 δις. ευρώ και η επαναφορά του waiver καθώς επίσης και η συμφωνία για το χρέος, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων.
Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την νέα πορεία της χώρας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο επενδύοντας σε τομείς πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση, όπως εκείνους της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και εν προκειμένω της έρευνας και της καινοτομίας. Οι επενδυτικές αυτές πρωτοβουλίες της ΕΤΕΠ αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Τζόναθαν Τέιλορ τόνισε απ’ την πλευρά του, ότι «οι επενδύσεις σε έρευνα είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ερευνητικών ταλέντων και την προαγωγή μιας οικονομίας βασιζόμενης στη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Πρόσθεσε δε, ότι «η σημαντική στήριξη που παρέχουμε, αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες που έχει το Ίδρυμα να ενισχύσει την ελληνική αριστεία στον χώρο της επιστήμης και της καινοτομίας και να προσφέρει στους νέους Έλληνες ερευνητές ένα μέλλον στη χώρα τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα