Πώς θα μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα τεράστιο hot spot

Για ένα θα  «mega hotspot» που θα γίνει  η Ελλάδα, αναφέρεται η Bild σε δημοσίευμά της σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη χώρα μας  και αμέσως μετά το «ΟΚ» που έδωσε το Κολέγιο των Επιτρόπων για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού βοήθειας για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης εντός της Ε.Ε.. , συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων ευρώ. Η γερμανική εφημερίδα  αποκαλύπτει μάλιστα και ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη πατρίδα μας και το πώς η χώρα θα γίνει ένα τεράστιο hot spot.

Επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  Χρήστου Στυλιανίδη, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως δήλωσε ότι «η Κομισιόν προσφέρει, μεταξύ άλλων, χρήματα για τροφή, στέγη και ιατρική περίθαλψη στους πρόσφυγες. Ακόμα όμως και αυτή η βοήθεια δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματά μας». «Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για αυτό», προσθέτει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη το περιβάλλον του Ντόναλντ Τουσκ, στην Ελλάδα πρέπει να δημιουργηθούν οι δομές σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο των συνθηκών της Ε.Ε και της Σένγκεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας, το σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα προβλέπει:

  1. Να δημιουργηθούν οι υποδομές για την στέγαση 100 χιλιάδων προσφύγων.
  2. Εκεί θα πρέπει να αποφασίζεται εάν οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου στις χώρες της ΕΕ ή όχι.
  3. Δεν επιτρέπεται η άμεση απέλασή τους από την Frontex.
  4. Από την Ελλάδα θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ως βάση λαμβάνεται η συμφωνία μετεγκατάστασης της Ε.Ε. που αποφασίστηκε το 2015. Το κλειδί για την κατανομή τους θα γίνεται με βάση τον πληθυσμό ενός κράτους (40%), την οικονομική του δύναμη (40%), τον αριθμό των ήδη καταγεγραμμένων προσφύγων (10%) και τον δείκτη ανεργίας (10%).
  5. Η Frontex θα πρέπει να μετατραπεί από μια γραφειοκρατική, υδροκέφαλη υπηρεσία σε έναν ισχυρό οργανισμό, ικανό να δρα στα σύνορα της Ε.Ε.
  6. Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα με τις αιτήσεις ασύλου.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα